ΝΔ: Εκτεθειμένος ο Καμμένος από την ακύρωση της συμφωνίας με τη Σ.Αραβία

Meeting of the leader of the New Democracy Kyriakos Mitsotakis with greek delegation the 23rd Summer Deaf Olympics , on July 13, 2017. /         23   18 30 2017, 13 2017
Meeting of the leader of the New Democracy Kyriakos Mitsotakis with greek delegation the 23rd Summer Deaf Olympics , on July 13, 2017. / 23 18 30 2017, 13 2017 SOOC

Απόπειρα συγκάλυψης του «σκανδάλου» θεωρεί η ΝΔ την απόφαση της επιτροπής εξοπλισμών της βουλής να ψηφίσει υπέρ της ακύρωσης της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία. Η αξιωματική αντιπολίτευση απείχε από την ψηφοφορία

Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ μετά την άρνησή της στην συνεδρίαση της Eπιτροπής Eξοπλισμών της Bουλής να ψηφίσει και να ταχθεί υπέρ της ακύρωσης της συμφωνίας για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, που το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «σκάνδαλο», βάλλοντας καθημερινά κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για το συγκεκριμένο ζήτημα εδώ και αρκετό καιρό.

Η ΝΔ επέλεξε την αποχή από την σημερινή ψηφοφορία και υποστηρίζει ότι «μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής ο κ. Πάνος Καμμένος είναι ακόμη πιο εκτεθειμένος» καθώς «για πρώτη φορά η Επιτροπή Εξοπλισμών ακυρώνει μια γνωμοδότησή της αναγνωρίζοντας έτσι την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση πώλησης όπλων μέσω του μεσάζοντα-λαθρέμπορου Β. Παπαδόπουλου στη Σαουδική Αραβία».

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΝΔ θεωρεί «βαρύτατα εκτεθειμένο» και τον πρωθυπουργό που «εξακολουθεί να καλύπτει τον συναρχηγό του, ο οποίος έφτασε στο σημείο να υποβάλλει ακόμη και πλαστά έγγραφα στην βουλή σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά του να συγκαλύψει τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστεί».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει «απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου» επισημαίνοντας ότι αυτό «φανερώνει και η σημερινή επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αναιρέσουν την προηγούμενη απόφασή τους, η οποία, όπως παραδέχθηκε ακόμη και ο κ. Φίλης, εκθέτει την Κυβέρνηση ηθικά και πολιτικά».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία συγκάλυψης και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλει δεν θέλει η Κυβέρνηση θα απαντηθούν. Πόσο μάλλον όταν ακόμη και η κυβερνητική πλειοψηφία εισηγούμενη την ακύρωση της συμφωνίας, αναγνωρίζει πλέον και τυπικά ότι η Ελλάδα έχασε 66 εκ. ευρώ εξαιτίας της επιμονής του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου να χρησιμοποιήσει ως μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανακλήθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η συμφωνία με τη Σ.Αραβία

SHARE:

24Media Network