ΝΔ: Ένας, δύο, τρεις, τέσσερις αντιπρόεδροι και ο Άδωνις

ΝΔ: Ένας, δύο, τρεις, τέσσερις αντιπρόεδροι και ο Άδωνις
Main pre electoral speech of Adonis Georgiadis for the leadership od the New Democracy Party, in Athens , on Nov. 18, 2015 / , . 18 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητάει την αύξηση του αριθμού των αντιπροέδρων της ΝΔ. Ποια ονόματα ακούγονται

Έντονες συζητήσεις προκαλεί στο εσωτερικό της ΝΔ το ενδεχόμενο να υπάρξει υπέρμετρη αύξηση του αριθμού των αντιπροέδρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητάει με αρκετά στελέχη της ΝΔ το ενδεχόμενο να αναλάβουν θέση αντιπροέδρου. Σύμφωνα με αυτή τη συζήτηση που διεξάγεται από τις παραμονές του συνεδρίου δεν θεωρείται απίθανο αντί των δύο αντιπροέδρων που διαθέτει σήμερα η ΝΔ να έχει από τρεις έως και έξι σύμφωνα με ορισμένες εκδοχές των παρασκηνιακών συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρέπει πάντως να θεωρείται δεδομένο ότι τόσο ο Κωστής Χατζηδάκης όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Από εκεί και πέρα όμως ακούγεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προστεθούν έως και τέσσερις ακόμα με τα ονόματα των Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Βασίλη Κικίλια και Όλγας Κεφαλογιάννη να ακούγονται έντονα.

Ορισμένα σενάρια θέλουν και τον Απόστολο Τζιτζικώστα να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων, αν και για πολλούς θα θεωρηθεί σούπερ έκπληξη μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο οι ίδιες πηγές πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρείται μια επαναπροσέγγιση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με σκοπό να αποδυναμωθεί τυχόν συμμαχία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον Αντρέα Παπαμιμίκο ο οποίος φέρεται να διαθέτει το 10% του συνεδρίου.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες περιπτώσεις σχετικές συζητήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει κάνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί τίποτα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι μετά το πέρας του συνεδρίου και τη λήξη των καθηκόντων του ως προέδρου της οργανωτικής επιτροπής θα αναλάβει κομβικό ρόλο στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη.

Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει κλειδώσει κάτι οριστικά. Ωστόσο το βέβαιο είναι πως με βάση το καταστατικό πρώτος τη τάξη θα θεωρείται ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει ηγετικές φιλοδοξίες. Ενώ, στην περίπτωση που οι αντιπρόεδροι πληθύνουν τόσο, αποδυναμώνεται ως προς το κύρος του αξιώματος που διαθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ειδικά δε αν επιβεβαιωθούν τα ονόματα που ακούγονται για τη συμπλήρωση των θέσεων των αντιπροέδρων, αν και κατά ορισμένες άλλες εκτιμήσεις μια τέτοια αύξηση του αριθμού των αντιπροέδρων αποδυναμώνει συνολικά το θεσμό του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα