ΝΔ: Επιστροφή από τη “νοβαρτιάδα” στην ατζέντα της καθημερινότητας. Οργή για ΕΡΤ λόγω Αθανασίου

ΝΔ: Επιστροφή από τη “νοβαρτιάδα” στην ατζέντα της καθημερινότητας. Οργή για ΕΡΤ λόγω Αθανασίου
Tα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς Eurokinissi

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να επαναφέρει τη δημόσια συζήτηση στην οικονομία και την καθημερινότητα, εκτιμώντας ότι αυτά αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορούν ότι διαστρεβλώνει τα γεγονότα για Novartis και τις δηλώσεις γαλάζιων στελεχών

Στην ατζέντα της καθημερινότητας και μακριά από τη “νοβαρτιάδα” θέλει να στρέψει το δημόσιο διάλογο ξανά η Νέα Δημοκρατία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη, τονίζουν όμως ταυτόχρονα πως η υπόθεση Novartis καταλήγει σε φιάσκο για την κυβέρνηση και ταυτόχρονα κατηγορούν την ΕΡΤ για χυδαία διαστρέβλωση των δηλώσεων του Χαράλαμπου Αθανασίου με στόχο να έλθει η ΝΔ σε δύσκολη θέση. Και ο ίδιος ο πρώην υπουργός μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 δήλωσε ότι ουδέποτε είπε πως η μίζα είναι καθήκον του υπουργού, αλλά ότι μίλησε επιστημονικά ως νομικός αναφέροντας πως η δωροδοκία είναι πράξη που τελείται κατά την άσκηση καθηκόντων του υπουργού.

Ο κ.Αθανασίου βεβαίως επί της ουσίας κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Άδωνι Γεωργιάδη πως το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας τελείται εν υπηρεσία άρα δεν έχει αρμοδιότητα η δικαιοσύνη αλλά η Βουλή (υπονοώντας παραγραφή), έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 86, δηλαδή του περίφημου νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Και ο υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 δήλωσε ότι η ΝΔ έχει ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης του 86. Δήλωσε επίσης με νόημα: “Ένας πολιτικός ο οποίος σπιλώνει έχει δικαιώματα στην υπεράσπισή του. Επομένως, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Γεωργιάδης έχουν δικαίωμα να λένε αυτό που λένε. Ο κ. Βενιζέλος επικαλείται ένα νομικό επιχείρημα στο πλαίσιο της νομικής του υπεράσπισης. Η θέση της ΝΔ είναι ότι εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη.”

Γαλάζια στελέχη εν τω μεταξύ κατηγορούν το Μαξίμου ότι “παίζει με νούμερα” για λόγους εντυπωσιασμού. Υπενθύμιζαν ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για σκάνδαλο ύψους 85 δισ ευρώ και τώρα κάνει λόγο για 23 δισ ευρώ, ενώ ο συνολικός τζίρος της Novartis τα τελευταία δέκα χρόνια δεν ξεπέρασε τα 3,5 δισ. ευρώ. Σημειώνουν επίσης ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένα ευρώ σε λογαριασμούς των εμπλεκομένων προσώπων ή του περιβάλλοντός τους και υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση “σηκώνει” το θέμα της Novartis για να κρύψει το “σκάνδαλο Πετσίτη- Παππά- Αρτεμίου”, αλλά και για να αποπροσανατολίσει από τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Μάλιστα στο Μοσχάτο θεωρούν ότι η αποτυχία του “αφηγήματος Novartis”, αλλά και η κατάσταση στην οικονομία που δεν είναι τόσο ρόδινη όσο θέλει να την παρουσιάζει η κυβέρνηση, ενδέχεται να οδηγήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο να επισπεύσει τις εθνικές εκλογές. Όπως έχει γράψει το News 24/7, στη ΝΔ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού το Μάιο.

Καθώς όμως στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης είναι η οικονομία και η καθημερινότητα, θέλουν να επιστρέψει η αντιπαράθεση σε αυτό το πεδίο και στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις συνεχιζόμενες εξορμήσεις και περιοδείες είναι να επικεντρώσει στο στοίχημα της διακυβέρνησης της χώρας και να θέσει εκείνος τα διλήμματα των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε χθες βόλτα στο κέντρο του Πειραιά, όπου με την ευκαιρία θέλησε να κλείσει δύο παλιές “πληγές” διαβεβαιώνοντας τους ταξιτζήδες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατά της Uber και υπενθυμίζοντας στους φαρμακοποιούς ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της απέναντι τους, παρότι κατά την περίφημη ρήση του πρώην προέδρου του ΦΣΑ Κ.Λουράντου τα φαρμακεία έγιναν “εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Σήμερα ο κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση “Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία” που διοργανώνει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ). Την Κυριακή πραγματοποιείται η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, η τελευταία πινελιά στο οποίο μπήκε χθες με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα και την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα