ΝΔ: Με σύνθημα Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα' το 11ο Συνέδριο

Οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη τύπου για το 11ο συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο. Έχει ζητήσει να παρέμβει με ομιλία του και ο Αντώνης Σαμαράς

Με κεντρικό σύνθημα «έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» ανοίγει η αυλαία του 11ου συνεδρίου αρχών και θέσεων της ΝΔ το ερχόμενο Σάββατο.  «Η ΝΔ ανοίγει πόρτες και παράθυρα και συνδιαμορφώνει την επόμενη μέρα με κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει την πολιτική. Η αντιπολίτευση δεν μας αρκεί για να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο, το 11ο συνέδριο είναι βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον γραμματέα προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Στεργίου.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να είναι γρήγορες και επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, ώστε να περάσουμε από την Ελλάδα της στασιμότητας και της μιζέριας στην Ελλάδα των ευκαιριών για τους φτωχότερους και τους νέους».

Επεσήμανε δε ότι το συγκεκριμένο συνέδριο θα είναι ένα συνέδριο υιοθέτησης πολιτικών και προγραμματικών θέσεων και όχι εκλογής νέων οργάνων του κόμματος. «Αποφασίσαμε να φύγουμε από τη λογική των συνεδρίων των μπράβο και των ζήτω» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι κατά την προσυνεδριακή περίοδο για πρώτη φορά άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους συνεισέφεραν σε έναν ουσιαστικό διάλογο με εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη χρήση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων, με πάνω από 100000 συμμετέχοντες ενώ και στο τέλος καθενός από τα 7 προσυνέδρια υπήρχαν και συγκεκριμένα συμπεράσματα.

«Φτάνουμε στην κορύφωση της διαδικασίας. Το σύνθημα του συνεδρίου είναι "έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα", για να υπογραμμίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει και για να σημειώσουμε την ιστορικότητα των στιγμών. Δεν είναι μια κομματική διαμάχη, αλλά μια μάχη για να αλλάξουμε την πατρίδα, να σταματήσει η Ελλάδα να είναι χώρα Β κατηγορίας σε ένα θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης» είπε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζηδάκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε μετά από εισήγηση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου μια ακόμη «καινοτομία» και έτσι θα στηθούν κάλπες με συγκεκριμένα ερωτήματα πάνω σε διλήμματα πολιτικής ώστε το πρωί της Κυριακής οι σύνεδροι να απαντήσουν με μυστική ψηφοφορία.

Η διαδικασία του συνεδρίου θα έχει τρεις βασικές ενότητες που θα αφορούν «υπηρεσίες στον πολίτη», «Οικονομία, από τη μιζέρια στις νέες δουλειές» και «Νέα γενιά: από τη γενιά των επιδομάτων στη γενιά των ευκαιριών» όπου θα μιλά ένας εισηγητής από τη ΝΔ και δυο φιλοξενούμενοι που δεν είχαν σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στα προσυνέδρια έγιναν 26 θεματικές συνεδριάσεις και πήραν μέρος 124 ομιλητές, οι 96 ήταν από την «κοινωνία των πολιτών», ενώ διαμορφώθηκαν και 160 προτάσεις εφαρμοσμένης πολιτικής.

Με βάση την ημερήσια διάταξη του συνεδρίου μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Προσκλήσεις έχουν δοθεί για να εκπροσωπηθούν και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.

SHARE: