ΝΔ: Fake news του Μαξίμου ότι ο Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ επταήμερης εργασίας

Γραφεία Νέας Δημοκρατίας
Γραφεία Νέας Δημοκρατίας EUROKINISSI

Για μηχανισμό λάσπης και πρωτοφανή γκάφα κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόταν σε επιχειρησιακή σύμβαση της Παπαστράτος που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας και προβλέπει επταήμερη λειτουργία της εταιρείας και όχι επταήμερη εργασία.

Απάντηση στο Μαξίμου το οποίο κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως τάσσεται υπέρ της επταήμερης εργασίας δίνει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της, στην οποία κάνει λόγο για fake news, μηχανισμό λάσπης και πρωτοφανή γκάφα, υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόταν σε συγκεκριμένη επιχειρησιακή σύμβαση.

“Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε "13η σύνταξη" ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα” υποστηρίζει ειδικότερα η ΝΔ στην ανακοίνωση της.

“Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το Υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της. Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με την συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους” αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: “Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαίου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα.”

Από την αξιωματική αντιπολίτευση εξάλλου παρέπεμπαν σε πρόσφατο (6 Μαϊου) δημοσίευμα του ΑΠΕ για τη λειτουργία του εργοστασίου της εν λόγω εταιρείας στον Ασπρόπυργο ως μονάδα παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, το οποίο ειδικότερα ανέφερε μεταξύ άλλων: “Με το νέο μοντέλο λειτουργίας διασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη και επταήμερη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στα τμήματα αυτά κατά περίπου 7%. Συγκεκριμένα, όπου απαιτείται 24ωρη λειτουργία σε 7μερη βάση, εισάγεται ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με 4 μέρες 8ωρης εργασίας ακολουθούμενο από 2 ημέρες ανάπαυσης (ρεπό). Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες ανάπαυσης το χρόνο.

Μέσα από το νέο μοντέλο η Παπαστράτος μειώνει τον μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο μισθών. Σημειώνεται ότι το νέο μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου αυξάνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά 12,5%”. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας νωρίτερα σε δημοσιογραφικά ερωτήματα στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου εν όψει ευρωεκλογών ανέφερε καταρχήν: “Ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορείότι είμαι κατά του οκταώρου και διάφορες άλλες σαχλαμάρες. Το πρώτο που κάνω είναι να αναγνωρίζω στον νέο κόσμο που έρχεται ότι οι άνθρωποι δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο απ' ότι δούλευαν μέχρι και σήμερα και πως το κράτος θα πρέπει να έρθει εξασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα που έχουν άλλες συνήθειες. Και ναι μερικές φορές το να δώσεις σε μία γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή οκτάωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα, είναι καλό”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε πως: “Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα”.

Κατέληξε δε λέγοντας πως: “Κάποιοι που τα βλέπουν αυτά και κυνηγούν σκιές είναι άνθρωποι που -λυπάμαι που θα το πω έτσι ωμά- δεν έχουν ιδέα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τον κόσμο που ξημερώνει μπροστά μας και εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα του '80. Αυτή η Ελλάδα τελείωσε. Η Ελλάδα του 2021 η οποία ξημερώνει μπροστά μας είναι μία άλλη Ελλάδα. Και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται αυτά φοβάμαι ότι δεν έχουν το βασικό πλαίσιο κατανόησης να αντιληφθούν που πηγαίνει ο σύγχρονος κόσμος”.

Μαξίμου: Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο

"Η ΝΔ προσπαθεί μάταια, με ψέματα και λαθροχειρίες, να μαζέψει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος. Μίλησε για επταήμερη εργασία και όχι για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων η οποία εξάλλου ίσχυε πάντοτε. Φιλότιμες οι προσπάθειες να διορθώσουν τον αρχηγό τους στη ΝΔ, αλλά οι πολίτες και οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το 7ημερο

Τζανακόπουλος: Η θέση Μητσοτάκη για 7ήμερη εργασία αρμόζει σε φεουδάρχη του 17ου αιώνα

Τσακαλώτος: Θα καταπλήξω τον Μητσοτάκη με το μέγεθος της αχαριστίας μου

SHARE:

24Media Network