ΝΔ για δακρυγόνα στο συλλαλητήριο: Να παραιτηθούν Γεροβασίλη και Παπακώστα

ΝΔ για δακρυγόνα στο συλλαλητήριο: Να παραιτηθούν Γεροβασίλη και Παπακώστα
Tα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς Eurokinissi

Για ειρηνική διαδήλωση στην οποία χωρίς καμία αφορμή η κυβέρνηση έριξε μεγάλες ποσότητες χημικών κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση- κουρελού του κ.Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο". "Η ηγεσία της ΝΔ ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής" απαντά το Μαξίμου.

Την παραίτηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα για τα δακρυγόνα που έπεσαν στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ειρηνική διαδήλωση στην οποία η κυβέρνηση έριξε χωρίς καμία σοβαρή αφορμή μεγάλες ποσότητες χημικών, την ώρα που από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικαλούνται φωτογραφικό υλικό που δείχνει συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο να επιχειρούν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να φτάσουν στη Βουλή. 

Η ΝΔ όμως εκτιμά ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να διαλύσει το συλλαλητήριο για να μη φανούν ουσιαστικά οι αντιδράσεις στη συμφωνία των Πρεσπών. 

“Η κυβέρνηση – κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο” αναφέρει ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της. 

“Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών” συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: 

Οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακωστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν.” 

Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο είχε άλλωστε καλύψει ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον Ant1 την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν και θα το πράξουν. Εξάλλου στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούσαν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο και πολλοί έδωσαν το παρόν. Μεταξύ αυτών ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,  ο οποίος σε δήλωση του μάλιστα έκανε λόγο για προβοκάτσια. 

Τα εκατομμύρια των Ελλήνων ειναι και θα ειναι κατα της συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκατσια κι αν σοφιστουν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία” δήλωσε ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργος, ο οποιος συνέδεσε την πολιτικη του καριέρα με το ονοματολογικό, καθώς αυτος εξάλλου ήταν και ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1992, συμβάλλοντας έτσι στην πτώση της. 

Παρών στο συλλαλητήριο και ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εκλήθη να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλώτρια που αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβληματα από τα δακρυγόνα.

Μαξίμου: “Η ηγεσία της ΝΔ ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής”

“Η ΝΔ σήμερα δεν είδε ακροδεξιούς να επιτίθενται με πέτρες και ρόπαλα σε αστυνομικούς για να εισβάλουν στη Βουλή.

Δεν είδε τους δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς. Δεν είδε ότι για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή έκλεψε τη παράσταση. Δεν είδε ότι ακραία στοιχεία αμαύρωσαν το συλλαλητήριο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και σημειώνει: “Είναι λυπηρό για τη ΝΔ και τους δημοκράτες ψηφοφόρους της, που η ηγεσία της τυφλωμένη από αντιπολιτευτικό μένος, ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής και δε βρίσκει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα