ΝΔ: Για εξηγήσεις καλείται ο Σαλμάς

ΝΔ: Για εξηγήσεις καλείται ο Σαλμάς
ΒΟΥΛΗ // (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Το Μοσχάτο κάλεσε τον πρώην υπουργό Υγείας και φερόμενο ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση Novartis να δώσει πολιτικές εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη γαλάζια πρόταση για προανακριτική για Κουρουμπλή- Ξανθό- Πολάκη

Πολιτικές εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε την πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με την οποία ζητείται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, καλείται να δώσει στο Μοσχάτο ο πρώην υπουργός Υγείας και εκ των φερομένων ως εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Novartis, Μάριος Σαλμάς.

Την γαλάζια πρόταση την υπογράφουν οι 74 βουλευτές της ΝΔ (απουσιάζει της κας Μάρκου που επισήμως σήμερα εντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις για την προσχώρησή της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Η ΝΔ ζητά τον έλεγχο των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην και νυν ηγεσία του υπουργείου υγείας) και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το αδίκημα της απιστίας με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρκάκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247 οι δύσκολες εδώ καιρό σχέσεις μεταξύ ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του Μάριου Σαλμά λόγω Novartis είχαν καταγραφεί και στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να απουσιάζει από την ομιλία του κ. Σαλμά κατά την προηγούμενη συζήτηση στη βουλή όπου εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για προανακριτική επιτροπή ενώ η ευνοϊκή στάση Καμμένου και οι θετικές αναφορές Κουρουμπλή στον κ. Σαλμά είχαν μπει στο μικροσκόπιο της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα