ΝΔ: Γυναίκα χαστούκισε τη βουλεύτρια Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία

Διαβάζεται σε 4'
Αγγελική Δεληκάρη, βουλεύτρια ΝΔ
INTIME

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε η βουλεύτρια Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία – Μία γυναίκα, στέλεχος της ΝΙΚΗΣ, την πλησίασε και τη χαστούκισε, καθώς ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων. Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε η βουλεύτρια του κόμματός της, Αγγελική Δεληκάρη, μέσα σε εκκλησία γιατί είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της πως «συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία» και θεωρεί «αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα».

Πώς συνέβη η επίθεση

Σύμφωνα με το proininews, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής (21/4), στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στην Καβάλα, όταν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μια γυναίκα πλησίασε την κ. Δεληκάρη και τη χαστούκισε.

Η δράστιδα είναι κομματικό στέλεχος της ΝΙΚΗΣ -όπως επιβεβαιώθηκε και από σχετική ανακοίνωση- ενώ το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την αναφορά του ιερέα για την παρουσία της Α. Δεληκάρη στη Θεία Λειτουργία. Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τελικά χαστούκισε τη βουλεύτρια.

Ανακοίνωση καταδίκης από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΟΚ – ΚΚΕ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια την δημοκρατία» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χειροδικία εναντίον της βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη σε εκκλησία της Καβάλας είναι απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Οι ναοί είναι χώροι λατρείας της θρησκείας της αγάπης, όχι του μίσους & της βίας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τα διδάγματα της» τονίζει από την πλευρά του ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σε ανάρτηση του στο Χ (πρώην Twitter) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, από μέλος του κόμματος ΝΙΚΗ μέσα σε εκκλησία. Τέτοιες ενέργειες, που παραπέμπουν σε σκοταδιστικές πρακτικές, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως τυχαία ή μεμονωμένα γεγονότα, αλλά ως προϊόν μιας συνολικότερης αντιδραστικοποίησης του αστικού πολιτικού συστήματος, τροφοδοτώντας και αντίστοιχες αντιλήψεις και συμπεριφορές».

Αναστέλλεται η κομματική δραστηριότητα της δράστιδος

Αδιανόητη και απαράδεκτη πράξη χαρακτηρίζει η Νίκη το περιστατικό με την επίθεση σε βάρος της Αγγελικής Δεληκάρη, και επιβεβαιώνει την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της δράστιδος, που είναι μέλος της Νίκης, και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται: «Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη. Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη. Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό. Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής. Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν.

Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα