ΝΔ: Η κυβέρνηση έχει έρωτα με το ψέμα – οι κοινωνικές αντιδράσεις πρέπει να έχουν όρια

Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού μετά την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού μετά την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Τι είπε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τη διαπραγμάτευση και τα σενάρια εκλογών ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Ποιους Ευρωπαίους ηγέτες θα δει στις 16-18 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης. Προγραμματίζεται ραντεβού με τη Μέρκελ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την έκβαση της διαπραγμάτευσης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, αποστασιοποιούμενος όμως από μορφές κοινωνικών αντιδράσεων όπως αυτές που επιλέγουν οι αγρότες, ενώ χαρακτήρισε την πρόταση Μητσοτάκη για την απόσυρση του σχεδίου Κατρούγκαλου μια «νέα ευκαιρία συζήτησης με όρους οριστικής λύσης» προκειμένου να υπάρξει «απεγκλωβισμός από το αδιέξοδο».

Ερωτηθείς σχετικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος για τις κινητοποιήσεις των αγροτών είπε ότι η ΝΔ αντιλαμβάνεται από που προήλθε η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου, προσθέτοντας ωστόσο ότι «Η έκφραση αυτής της αγανάκτησης πρέπει να έχει όρια. Από αυτή τη θέση δεν έχουμε μετακινηθεί ούτε χιλιοστό».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 16-18 Φεβρουαρίου θα έχει στις Βρυξέλλες συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους όπως οι κ.κ. Σουλτς, Βέμπερ, Ντολ, Γιούνκερ, Αβραμόπουλος, Φερχόφσταντ, Μοσχοβισί, Κατάινεν και Κρέτσου, ενώ προγραμματίζονται συναντήσεις με την Άγκελα Μερκελ, τον Μ. Ραχόι και τον Π. Κοέλιο.

"Η ΝΔ έχει τις δικές της σαφείς δημοσιοποιημένες θέσεις, με αυτές συμμετέχει στο διάλογο με όλους τους ηγέτες. Έχουμε σαφείς θέσεις και αντιλήψεις", απάντησε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η Γερμανίδα καγκελάριος να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση.

"Η χώρα –είπε ο κ. Κουμουτσάκος- κυβερνιέται με πλειοψηφία που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει άνετη, των 153 βουλευτών. Καμιά χώρα δεν κυβερνιέται με δυο πλειοψηφίες. Μια για τα εύκολα και μια για τα δύσκολα. Δεν εφαρμόζεται πουθενά και δεν είναι στον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας", υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν θα μπει σε σενάρια εκλογών ή δημοψηφίσματος, κατηγορώντας παράλληλα το ΣΥΡΙΖΑ ότι "έχει ένα είδος έρωτα με το ψέμα" στο οποίο όπως είπε, η ΝΔ απαντά «με τον ορθολογισμό της αλήθειας».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο χαλάρωσης του ελληνικού προγράμματος σε σχέση με παρέμβαση του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι δεν γνωρίζει τέτοιες πληροφορίες και ούτε θα μπορούσε να κάνει τέτοιο σχεδιασμό για τέτοιου είδους διασυνδέσεις.

"Είναι πολύ συνθέτες και κρύβουν παγίδες -καθώς όπως είπε θα- συνδεθούν εθνικά θέματα με την οικονομία... Ως ενδεχόμενο μας ανησυχεί", ανέφερε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network