ΝΔ: Η κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης της Ειδομένης

ΝΔ: Η κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης της Ειδομένης
MotionTeam

Η Ελλάδα εγκλωβισμένη στην απραξία της κυβέρνησης – ο Βαλκανικός διάδρομος έκλεισε και στα ελληνοτουρκικά σύνορα η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη – Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν έχει αποτελέσματα εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας. Καμία αναφορά στα όσα εκτυλίχθηκαν με την είσοδο προσφύγων στα Σκόπια

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει εκ νέου η ΝΔ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα καταλογίζοντάς της  ότι «παραμένει αμήχανη και πλήρως αναποτελεσματική, χωρίς συγκροτημένη αποτρεπτική πολιτική και χωρίς κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

Το απόγευμα συνεδρίασε εκτάκτως η «ομάδα διαχείρισης κρίσεως» της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη  αποτιμώντας την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες, ιδιαίτερα στην Ειδομένη.

Στη Συγγρού επιρρίπτουν ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα καθώς τον θεωρούν συνυπεύθυνο για τα αποτελέσματα της προηγούμενης συνόδου της ΕΕ και το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας μας. Στο στόχαστρο της ΝΔ μπαίνει και η Τουρκία καθώς «δεν εφαρμόζει τη συμφωνία επανεισδοχής που υπέγραψε με την ΕΕ» και «δεν εφαρμόζει παρά μόνο κατ’ εξαίρεση και σε ελάχιστες περιπτώσεις τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα», ενώ για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ σημειώνουν ότι «δεν αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας».

Σε ανακοίνωση της ΝΔ χαρακτηρίζεται «κολαστήριο» και «τόπος αβάστακτης δοκιμασίας συνανθρώπων μας» η Ειδομένη και επαναφέρει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «σχέδιο οργανωμένης εκκένωσης του χώρου και άμεσης μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε χώρους με στοιχειώδεις υποδομές αξιοπρεπούς διαμονής, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης», πρόταση που κατέθεσε το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψή του στην Ειδομένη.

Και η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Την ίδια αυτή στιγμή, ο απών κ. Τσίπρας, αυτός που συνυπέγραψε τα κλειστά σύνορα του βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου, βρίσκει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για τη δική του παταγώδη αποτυχία. Όμως, η δήθεν ανθρωπιστική του ευαισθησία έχει πλέον όνομα: “Ειδομένη”.

Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης Κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αποδεικνύεται πως δεν προστατεύει ούτε τα σύνορα, ούτε τους πρόσφυγες και μετανάστες, ούτε και την ασφάλεια της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα – καταυλισμό.

Η Νέα Δημοκρατία συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή πραγματικότητα της ανεπάρκειάς τους για την οποία είναι ήδη υπόλογοι.

Εμείς κάνουμε το καθήκον μας με πλήρη συναίσθηση εθνικής ευθύνης. Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την απόφασή μας να μην αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα χώρα – καταυλισμός.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Ξεπέρασε τα όριά της».

Πάντως στη Συγγρού αποφεύγουν κάθε αναφορά στα όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με την προσπάθεια προσφύγων να περάσουν στα Σκόπια καθώς και στις διπλωματικές παρενέργειες που παραλίγο να προκληθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα