ΝΔ: Ισχυρά χαρτιά, νέα πρόσωπα, ανοίγματα σε Ποτάμι και come back Μπογδάνου στην Α’ Αθήνας

ΝΔ: Ισχυρά χαρτιά, νέα πρόσωπα, ανοίγματα σε Ποτάμι και come back Μπογδάνου στην Α’ Αθήνας
Στιγμιότυπο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα Eurokinissi

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές. Ποιοι υποψήφιοι έχουν ήδη ανακοινωθεί στην Α΄Αθήνας, τι αναζητά το Μοσχάτο και το σενάριο Μπογδάνου που βρίσκεται ξανά στο τραπέζι.

Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές προχωρά με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή και να είναι έτοιμα προς ανακοίνωση από Δευτέρα.

Και αυτό παρόλο που γαλάζια στελέχη επισημαίνουν ότι εφόσον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιλέξει να προκηρύξει εκλογές επικαλούμενος εθνικό λόγο και με δεδομένο ότι το Μαξίμου έχει προαναγγείλει ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 7 Ιουλίου, θα πρέπει να το κάνει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδα, καθώς σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται ότι η προεκλογική περίοδος δε μπορεί να ξεπερνά τις 30 ημέρες.

Ωστόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση θέλουν να είναι έτοιμοι και βεβαίως να αρχίσουν όλοι οι υποψήφιοι το κυνήγι του σταυρού.

Το ενδιαφέρον στρέφεται καταρχήν στην Α Αθήνας, όπου έχουν ανακοινωθεί 12 από τους 17 υποψηφίους. Η ΝΔ είχε εκλέξει το 2015 τέσσερις βουλευτές στην περιφέρεια της πρωτεύουσας και κάποιοι εκτιμούν ότι αυτή τη φορά μπορεί να βγάλει ακόμη έξι. Η αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη, που θα είναι υποψήφια στα Χανιά, δίνει περισσότερες δυνατότητες σε νέους υποψηφίους, αν και ο ανταγωνισμός θα είναι βέβαια σκληρός.

Τα δυνατά χαρτιά της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας είναι βεβαίως οι νυν βουλευτές, η τομεάρχης Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης Eurokinissi

Υποψήφιοι εκ νέου θα είναι οι πρώην βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή και ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ και διατηρών στενές σχέσεις με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, Θανάσης Πλεύρης.

 

Στην Ά Αθηνών θα δώσει αυτή τη φορά τη μάχη του σταυρού ο βουλευτής Επικρατείας Θόδωρος Φορτσάκης, ενώ έχει ανακοινωθεί επίσης η υποψηφιότητα του συμβουλου του κ.Μητσοτάκη, καθηγητή Άγγελου Συρίγου.

Άγγελος Συρίγος Eurokinissi

Από τις δυνατές νέες γυναικείες υποψηφιότητες είναι αυτή της 39χρονης δικηγόρου Σοφίας Νικολάου, ένα από τα πρόσωπα που επελέγησαν μέσω του Μητρώου Στελεχών, η οποία διευθύνει τη δική της δικηγορική εταιρεία από το 2004 και τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει αρκετές συζητήσεις σε γειτονιές της Αθήνας, με βασικά αντικείμενα την οικονομία και την ασφάλεια.

Σοφία Νικολάου

Υποψήφιοι με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών θα είναι επισης ο δικηγόρος και οικονομολόγος Δημήτρης Ιατρίδης, η ιστορικός-μουσειολόγος κ. Αλεξάνδρα Χαριτάτου (την οποια επέλεξε ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή ένα mail που έστειλε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισηγούμενη την ίδρυση “Μουσείου Αθηνών”), το μέλος της ΠΕ της ΝΔ και πολιτευτής Σοφία Λουκέρη και ο πρώην εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στον απόηχο και της παραίτησης του Σταύρου Θεοδωράκη και της απόφασης το Ποτάμι να μην κατέβει στις εθνικές εκλογές, καθώς και στο πλαίσιο της συνέχισης των ανοιγμάτων στους ψηφοφόρους του κέντρου, αναζητούνται και άλλα πρόσωπα από το Ποτάμι, τόσο στην Α Αθήνας όσο και σε όλες τις περιφέρειες, ώστε το μήνυμα προς τους κεντρώους να δοθεί πιο εμφατικά.

Την ίδια ώρα όμως στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επανέλθει και το σενάριο της υποψηφιότητας του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Υπενθυμίζεται ότι η τότε εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, είχε επιβεβαιώσει στις 11 Φεβρουαρίου ότι ο δημοσιογράφος δε θα συμπεριλαμβάνετο στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το γεγονός πως όταν οπαδός της Χρυσής Αυγής σχολίασε ανάρτηση του στο twitter για την ΕΡΤ ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ τανκς στο ραδιομέγαρο, απάντησε “Ψηφίστε σωστά και το έχουμε”. Ενόχληση όμως είχε προκαλέσει και το ότι την υποψηφιότητα Μπογδάνου είχε προαναγγείλει ο κ.Γεωργιάδης στην κοπή της πίτας του, ενώ δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ, ενώ ο ίδιος ο δημοσιογράφος εμφανιζόταν σε κομματικές εκδηλώσεις δηλώνοντας υποψήφιος αν και δεν είχε λάβει το χρίσμα.

Ωστόσο έκτοτε ο κ.Μπογδάνος έχει εμφανιστεί όπως λένε γαλάζια στελέχη μεταμεληθείς και είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο δημόσιο λόγο του, ενώ την υποψηφιότητα του υποστηρίζουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη με το επιχείρημα της συσπείρωσης όλων των δυνάμεων σε ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα