ΝΔ: Καταγγέλλει χωροταξικό πραξικόπημα Καμίνη-ΣΥΡΙΖΑ για τα εκλογικά περίπτερα των δημοτικών

Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς EUROKINISSI

Το γεγονός ότι στην πλατεία Συντάγματος θα τοποθετηθούν τα προεκλογικά περίπτερα Δούρου, Ηλιόπουλου και Γερουλάνου, ενώ της ΝΔ και του Πατούλη στην Κλαυθμώνος, προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίθεση στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι τα προεκλογικά περίπτερα της υποψήφιας με το ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου, του υποψηφίου με το ΣΥΡΙΖΑ δημάρχου Αθηναίων Νάσου Ηλιόπουλου και του υποψηφίου με το Κίνημα Αλλαγής Παύλου Γερουλάνου θα τοποθετηθούν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ “στέλνει” τον υποψήφιο με τη ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής Γιώργο Πατούλη στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αυτό δημιούργησε προφανώς υποψίες για ζυμώσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ με στόχο τη δημιουργία μετώπου στις αυτοδιοικητικές, το οποίο θα μπορούσε να σταθεί μαγιά για περαιτέρω συγκλίσεις- κάτι βέβαια που η ΝΔ θέλει να αποτρέψει.

ADVERTISING

“Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο, προχώρησε σήμερα σε ένα πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα ενόψει των εκλογών. Αποφάσισαν ετσιθελικά να τοποθετηθούν στην πλατεία Συντάγματος μόνο τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου και επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία και τον Γιώργο Πατούλη να τοποθετήσουν τα δικά τους στην πλατεία Κλαυθμώνος” αναφέρει ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της και καταλήγει: “Ό,τι και να κάνουν, όμως, ο κλαυθμός και ο οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλος δικός τους”.

Απάντηση Γερουλάνου

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Παύλος Γερουλάνος, στο οποίο αναφέρει ότι η συνδυασμός του είναι "έτοιμος να ανταλλάξει το χώρο στο Σύνταγμα με όποιον θέλουν".

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Περί… εκλογικών περιπτέρων

Τσάι και συμπάθεια στο γεμάτο τεστοστερόνη Γραφείο Τύπου της ΝΔ που ανακάλυψε συνωμοσίες και πραξικοπήματα σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τα…εκλογικά περίπτερα (αν είναι δυνατόν). Για να μην συγχύζονται οι άνθρωποι είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε τον χώρο στο Σύνταγμα με όποιον θέλουν. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο συνδυασμός «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» άφησε το θέμα εν λευκώ στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου οι οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα απίστευτο παζλ χωροταξίας εκλογικών περιπτέρων δεκάδων κομμάτων και συνδυασμών ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης σε δημοτικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι κι αλλιώς η δική μας καμπάνια εστιάζεται σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και εκεί βρισκόμαστε και θα βρεθούμε καθημερινά. Με τα εκλογικά περίπτερα στο κέντρο ασχολούνται όσοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το τι επιθυμούμε εμείς οι Αθηναίοι: να νοιαστεί επιτέλους κάποιος για όλες τις γειτονιές αυτής της πόλης.

Αλήθεια όμως, αρχίζουμε να ανησυχούμε ότι βρέθηκαν κάποιοι στη Ν.Δ. που πίστεψαν ότι αυτό το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό που να δικαιολογεί δελτίο τύπου…

Κοιτάξτε το παιδιά.

Υ.Γ. Παιδιά, η σωστή ημερομηνία για καταδίκη πραξικοπήματος με Δελτίο Τύπου είναι η 21η Απριλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημοτικές Εκλογές
SHARE:

24Media Network