ΝΔ: Καταστροφική μια έξοδος της Ελλάδας από τη Σένγκεν

ΝΔ: Καταστροφική μια έξοδος της Ελλάδας από τη Σένγκεν
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Συνάντηση τη Δευτέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα

Ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το προσφυγικό και είναι ιδιαίτερη η ανησυχία στις τάξεις της ΝΔ για τα σενάρια που έρχονται και επανέρχονται περί αποπομπής της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα έθιξε το θέμα αυτό και κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι το προσφυγικό μεταναστευτικό «θα μας απασχολήσει πάρα πολύ έντονα τις επόμενες εβδομάδες» και χαρακτήρισε τις σχετικές πληροφορίες που λαμβάνει σε ότι αφορά τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του Σένγκεν «καταστροφικές όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά συνολικά για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα έχει «εθνική διάσταση» και προτίθεται να αναλάβει σειρά από πρωτοβουλίες. Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη και το Βασίλη Κικίλια (αρμόδιοι συντονιστές της ΚΟ της ΝΔ για την εξωτερική και τη μεταναστευτική πολιτική αντίστοιχα) θα συναντηθεί με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα προκειμένου να ενημερωθεί για το πως η κυβέρνηση σκοπεύει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις  που έχει αναλάβει επί του θέματος.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το τελευταίο το οποίο χρειάζεται σήμερα η χώρα μας είναι να δώσει λαβή σε διάφορους κακόβουλους, με το να μην είναι συνεπής σε αυτά τα οποία είχε πει ότι θα κάνει. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα στο οποίο υπάρχει κοινός τόπος ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Θεοχαρόπουλο αναφορικά με το προσφυγικό και το σενάριο αποπομπής της Ελλάδας από τη ζώνη του Σένγκεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα