ΝΔ: Μισο-άδειασμα σε Άδωνι – Βορίδη και η δεξιά ατζέντα

ΝΔ: Μισο-άδειασμα σε Άδωνι – Βορίδη και η δεξιά ατζέντα
Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Ο Μητσοτάκης προτρέπει τα γαλάζια στελέχη να αποφεύγουν “αναχρονιστικούς καυγάδες” και αναφορές σε αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπο και η αξιωματική αντιπολίτευση βγάζει ανακοίνωση για το θέμα Φλώρου. Ταυτόχρονα όμως επιμένει σε νόμο και τάξη

Ως κομψό άδειασμα στον αντιπρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον τομεάρχη Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ερμηνεύθηκαν δύο κινήσεις από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Σαββατοκύριακο.

Πρώτον, η απάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ερωτήθηκε από τα Νέα εάν ο ίδιος μπαίνει στη συζήτηση περί αντίΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

“Δεν μου αρέσουν τα μέτωπα. Την θεωρώ μια τελείως ξεπερασμένη έννοια. Και γι’ αυτό δεν μπαίνω σε καμία τέτοια συζήτηση και προτρέπω και τα στελέχη της Ν.Δ. να αποφεύγουν αυτούς τους αναχρονιστικούς και ανούσιους καυγάδες”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Εκτίμησε άλλωστε ότι “ο διαχωρισμός Αριστεράς – Δεξιάς, με τους όρους του παρελθόντος, είναι παντελώς ξεπερασμένος” και όρισε ως τα πραγματικά διλήμματα της χώρας τα εξής δίπολα: “Υπευθυνότητα ή λαϊκισμός. Αξιοκρατία ή κομματισμός. Αποτελεσματικότητα ή ανικανότητα.”

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι: “Η Ν.Δ. έχει διδαχθεί από τα λάθη της και δεν προτίθεται να τα επαναλάβει. Είναι η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά Παράταξη που διεκδικεί ξανά την διακυβέρνηση όχι για να διχάσει, αλλά να ενώσει τους Έλληνες. Είναι η Παράταξη η οποία απεχθάνεται τα άκρα και τον λαϊκισμό και είναι αποφασισμένη να κριθεί από τη συνέπεια των σημερινών της λόγων και των μελλοντικών της πράξεων.”

Ως εκ τούτου τόνισε ότι απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους, ανεξαρτήτως του τι επέλεξαν στο παρελθόν, σημείωσε ότι καταλαβαίνει τη δυσπιστία που υπάρχει σήμερα για το πολιτικό σύστημα, ακόμη και σε μετριοπαθείς πολίτες και εν πολλοίς τη δικαιολογεί, ύστερα από τόσα χρόνια κρίσης, καταλήγοντας: “Ξέρω επίσης ότι πολλοί, ενώ δεν αντέχουν άλλο τη σημερινή κατάσταση, αναρωτιούνται αν θα τα καταφέρουμε και διστάζουν να μας στηρίξουν, μην έχοντας ποτέ στο παρελθόν ψηφίσει τη Ν.Δ. Απευθύνομαι και σε αυτούς και τους ζητώ να μας εμπιστευθούν. Δεν σας κρύβω ότι το στοίχημά μου είναι ακόμη και αν κάποιοι μας ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές με «μισή καρδιά», στις μεθεπόμενες να μας στηρίξουν ανεπιφύλακτα γιατί πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει.”

Ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε συνεπώς σε εκ διαμέτρου αντίθετη ρητορική από αυτή του κ. Γεωργιάδη ο οποίος είχε ταχθεί μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6 υπέρ ενός αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, υποστηρίζοντας ότι στο κέντρο υπάρχει μίσος για το ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατά της αριστεράς, αλλά και από αυτή του κ. Βορίδη, ο οποίος επίσης μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 είχε δηλώσει πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να προβεί σε αλλαγές στο κράτος ώστε να μην κυβερνήσει ποτέ ξανά η αριστερά σε οποιαδήποτε μορφή της.

Και εάν κάποιοι υποπτεύονται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιλέγει για εαυτόν ένα μετριοπαθές ύφος, αφήνοντας ταυτόχρονα Γεωργιάδη, Βορίδη και λοιπές… όχι και τόσο δημοκρατικές δυνάμεις, να βγαίνουν με σκληρό αντικομμουνιστικό ροκ προς άγραν ψήφων, η αλήθεια είναι πως η ηγεσία της ΝΔ ενοχλείται όταν ο αντιπρόεδρος του κόμματος προβαίνει σε μπαράζ συνεντεύξεων (συχνά είναι η αλήθεια) και μοιάζει να δίνει εκείνος τον τόνο.

Μάλιστα στον λαλίστατο αντιπρόεδρο της ΝΔ έχουν γίνει κατά καιρούς συστάσεις να περιορίσει τις πολυάριθμες ραδιοτηλεοπτικές του εμφανίσεις, πλην όμως εκείνος έχει αρνηθεί.

Επιπλέον η ΝΔ, εξέδωσε ανακοίνωση για την αποφυλάκιση Αριστείδη Φλώρου, θέλοντας να αποσείσει τις κατηγορίες ότι διαμαρτυρήθηκε για την αποφυλάκιση Κουφοντίνα, αλλά όχι για εκείνη του καταδικασθέντα για το σκάνδαλο Energa, του οποίου συνήγορος υπήρξε ο κ.Βορίδης.

«Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις», ανέφερε ειδικότερα η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

Η Πειραιώς βέβαια μπορεί να ξορκίζει διακριτικά Γεωργιάδη και Βορίδη, επιμένει όμως σε ζητήματα όπως η ατζέντα νόμου και τάξης, συνδέοντας Ρουβίκωνα και τη δολοφονία του 25χρονου στου Φιλοπάππου για να ζωγραφίσει την εικόνα μίας πρωτεύουσας όπου επικρατεί η ανασφάλεια ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Επιρρίπτει δε την ευθύνη για αυτό αποκλειστικά οχι στην Αστυνομία, αλλά στις πολιτικές οδηγίες των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τη ΝΔ εμποδίζουν την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της.

Ταυτόχρονα πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η αποστροφή της συνέντευξης Μητσοτάκη στα Νέα ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου, επειδή όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ επέβαλε πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους, η «λογική» του είναι τιμωρητική ως προς τους εργαζόμενους και τιμωρεί πρωτίστως τους πιο δημιουργικούς Έλληνες, προκαλεί πρωτοφανές άθροισμα φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης και αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή. Η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει κρύψει ότι θεωρεί πιο αποτελεσματική τη μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε μία σειρά από τομείς όπως η υγεία, αυτό βέβαια προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα