ΝΔ: Ο δρόμος προς την εξουσία και η ανανέωση

ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Σπυράκη vs Κυρανάκη. Το άδειασμα της εκπροσώπου στον αναπληρωτή της για την...ανανέωση, τους πρώην και τη Ντόρα. Στην τελική ευθεία για το 11ο συνέδριο της ΝΔ

Στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του 11 συνεδρίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μπαίνει η ΝΔ, καθώς χτες στο Περιστέρι με την ημερίδα για το περιβάλλον και την πολιτική προστασία ολοκληρώθηκαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες. Κεντρικό μήνυμα που θέλει να εκπέμψει στο συνέδριο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι «η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει», ενώ παράλληλα η ηγεσία της ΝΔ επιθυμεί να τονιστεί προς τα έξω ότι η ΝΔ εκφράζει τη μεσαία τάξη και τους φτωχότερους Έλληνες.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει το 11 συνέδριο ως το γεγονός «που θα σηματοδοτήσει την αφετηρία μιας μεγάλης διαδρομής για να ξανακάνουμε τη ΝΔ κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο». Αύριο Τρίτη μάλιστα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης  και ο γραμματέας προγράμματος Γιώργος Στεργίου θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου με θέμα το συνέδριο.

Ωστόσο σε πονοκέφαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίσσεται το θέμα της ανανέωσης της ΝΔ. Χτες η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη (Σκάι tv) άδειασε τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη χαρακτηρίζοντας «προσωπικές απόψεις» του κ. Κυρανάκη τα όσα δήλωσε ο τελευταίος σε συνέντευξή του το Σάββατο (εφ. «Παραπολιτικά»).

Ο τελευταίος ερωτηθείς για το πώς σχολιάζει την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει εκτός μιας μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ την Ντόρα Μπακογιάννη, αφού μίλησε με θερμά λόγια την πρώην υπουργό τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα προς όλους και ειδικά προς τους νέους ανθρώπους που θέλουν να δουν την ανανέωση στην πράξη και όχι στα λόγια. […] Σκεφτείτε όμως κάποιον που μπαίνει σήμερα στην πολιτική. Είναι δυνατόν να φαντάζεται τον εαυτό του σε θέσεις-κλειδιά από το 2017 μέχρι το 2050; Με την ίδια ακριβώς λογική θεωρώ ότι το πολιτικό σύστημα του 1990 δεν μπορεί να είναι και το πολιτικό σύστημα του 2020».

Ακολούθως ο κ. Κυρανάκης ερωτηθείς για το αν η ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ισοδυναμεί με το πέρασμα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της παλαιάς φρουράς, έκανε ονομαστική αναφορά στους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ και στο γεγονός ότι εκλέχτηκαν βουλευτές σε μικρή ηλικία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πάντα η ΝΔ έδινε ευκαιρίες στους νέους και αυτό οφείλει να κάνει και τώρα. Από εκεί και πέρα, τελικά εντολή ανανέωσης μπορούν να δώσουν μόνο οι πολίτες με την ψήφο τους. Όσους νέους και αν βάλει στα ψηφοδέλτια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφεντικό στη δημοκρατία είναι ο λαός».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Η ΝΔ πρέπει να πείσει ότι έχει συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση

Γεωργιάδης: Ζήτημα αρχής η απόφαση Μητσοτάκη για την οικογενειοκρατία

Με ερωτηματολόγιο κάνει άνοιγμα στους πολίτες η ΝΔ εν όψει Συνεδρίου

SHARE:

24Media Network