ΝΔ: Ψεύτικα τα στοιχεία του Τσίπρα για την μείωση της εγκληματικότητας

ΝΔ: Ψεύτικα τα στοιχεία του Τσίπρα για την μείωση της εγκληματικότητας
Βιβλίο συλληπητηρίων άνοιξε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας,για τον θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,Δευτέρα 29 Μαϊου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) eurokinissi

Στοιχεία και πίνακες έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ χαρακτηρίζοντας κατασκευασμένα τα στοιχεία που επικαλέστηκε το πρωί στη βουλή ο πρωθυπουργός.

Fake news του πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν στη ΝΔ τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για μείωση φαινομένων εγκληματικότητας με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, κάνοντας λόγο για «απαρίθμηση ψεύτικων στοιχείων στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι η ανίκανη κυβέρνησή του έχει πολεμήσει την ανομία».

Με ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ επικαλείται επίσης «επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, που αφορούν τη λεγόμενη καθημερινή εγκληματικότητα» και με βάση αυτά η ΝΔ τονίζει ότι «τα στοιχεία της Αστυνομίας, όχι μόνον αναδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης, αλλά αδίστακτος, καθώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή να επικαλείται στη βουλή στοιχεία που προφανώς έχει κατασκευάσει στο μυαλό του. Είτε ο ίδιος είτε οι συνεργάτες του στα γνωστά υπόγεια του Μαξίμου, όπου φαντασιώνονται και δημοσκοπήσεις υπέρ του».

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΝΔ την περίοδο 2014-2016 οι ληστείες με αρπαγή τσαντών αυξήθηκαν κατά 67,5%, οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 25,5%, μικρή επίσης αύξηση παρουσιάζουν οι κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αλλά και οι ληστείες στα σούπερ μάρκετ.

Αναλυτικά οι πίνακες με τα στοιχεία που επικαλείται η ΝΔ έχουν ως εξής:

1ος πίνακας

* Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες με αρπαγή τσαντών έχουν μειωθεί κατά 75%.

Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες με αρπαγή τσαντών από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά 67,5%

2ος πίνακας

* Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων έχουν μειωθεί κατά 7%.

Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, από το 2014 στο 2016, αυξήθηκαν κατά 25,5%

3ος πίνακας

* Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 8,6%.

Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών είναι αυξημένες κατά 5% (το 2015) και 2,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014.

4ος πίνακας

* Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες σε σούπερ μάρκετ έχουν μειωθεί κατά 22%.

Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες στα σούπερ μάρκετ από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά 32,3%

 

5ος πίνακας

* Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες εντός σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 22%.

Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες εντός σπιτιών έχουν αυξηθεί κατά 18,4% (το 2015) και κατά 3,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014.

 

«Αυτή είναι η αλήθεια την οποία μπορεί εύκολα κανείς να επιβεβαιώσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας» τονίζουν στη ΝΔ και παραπέμπουν στην ιστοσελίδα της αστυνομίας και καταλήγουν υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα άλλα που είπε ο πρωθυπουργός στην Βουλή είναι fake news με – φαρδιά πλατιά – την υπογραφή Τσίπρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα