ΝΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης σε Πολάκη

ΝΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης σε Πολάκη
Το κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς Eurokinissi

Με την κατάθεση σήμερα της πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και της τροπολογίας για τη μη μείωση του αφορολόγητου, η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί να ορίσει εκείνη το πεδίο της μάχης με το βλέμμα στις ευρωεκλογές ανοίγοντας ένα διπλό μέτωπο

Την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, αλλά και την τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου, καταθέτει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, ανοίγοντας έτσι ένα διπλό μέτωπο με το βλέμμα στις ευρωεκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης εξάλλου μιλώντας χθες στην Καβάλα όρισε το δίλημμα των ευρωεκλογών ως το εξής ερώτημα: “Με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών;”

Με την πρόταση μομφής κατά Πολάκη και την τροπολογία για το αφορολόγητο, η ΝΔ θέλει να χτυπήσει την κυβέρνηση σε δύο επίπεδα: Στο ηθικό επίπεδο και στο επίπεδο της κοινωνικής ευαισθησίας.

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με προφανή στόχο να κρατήσει συσπειρωμένη την κυβερνητική πλειοψηφία και να μεταθέσει τη συζήτηση ευρύτερα στο κυβερνητικό έργο, κατά τη ΝΔ θα λειτουργήσει τελικά εις βάρος του πρωθυπουργού καθώς ταυτίζεται με τον κ.Πολάκη, ο οποίος όπως εκτιμούν στο Μοσχάτο απωθεί ακόμη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πραγματικός στόχος της ΝΔ σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι λοιπόν να πέσει η κυβέρνηση, αφού αυτό εκ των πραγμάτων είναι απίθανο από την ώρα που πέρασε τον κάβο της προηγούμενης ψήφου εμπιστοσύνης με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και αφού έχει συγκροτηθεί μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και βουλευτών των ΑΝΕΛ από το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Αλλά η πολιτική φθορά προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα από ηθικής άποψης.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι η ΝΔ δε θα ασκήσει πίεση ιδίως στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που δεν προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Έλενα Κουντουρά και η Κατερίνα Παπακώστα, κατηγορώντας τους ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Πολάκη. Ο κ.Μητσοτάκης άλλωστε το Σάββατο στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ είχε αναρωτηθεί με νόημα τι θα κάνουν οι υπόλοιποι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας πλην των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα η ΝΔ, η οποία μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε σχολιάσει τις ανακοινώσεις Τσακαλώτου για τις 120 δόσεις για χρέη σε ταμεία, δήμους και εφορία, καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τη δική της τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου, σε μία ρελάνς με στόχο να καταδείξει υποκρισία του κυβερνώντος κόμματος και να ακυρώσει τα όποια σχέδια παροχών της προεκλογικής περιόδου.

Κατά γαλάζια στελέχη εξάλλου η έκκληση τόσο του κ.Τσακαλώτου όσο και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου να μην κατατεθεί η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά Πολάκη, αποδεικνύουν ακριβώς ότι η κίνηση αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο. Το Μοσχάτο άλλωστε κατηγορεί τους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους για ένα στημένο διαζύγιο και για θέατρο με στόχο να κρατηθεί για λίγο καιρό ακόμη η κυβέρνηση. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα