ΝΔ: Στα δεδουλευμένα δημοσίων υπαλλήλων αναζητά η κυβέρνηση τα χρήματα για την ανθρωπιστική κρίση

Διακοπή ρεύματος στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου στο Μαρούσι την τετάρτη 22 Απριλίου 2105. Η εντολή για διακοπή στην ηλεκτροδότηση εκδόθηκε από τη ΔΕΗ λόγω οφειλών από εταιρίες που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με την εφορία, υπό ένα κοινό "ρολόι". 
Στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου υπάρχει γεννήτρια, αλλά τροφοδοτεί μόνο τα φώτα και τις πρίζες ασφαλείας στο κτίριο. Σε κάθε περίπτωση, λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος, κανένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ή server δεν λειτουργεί στο κτίριο.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
EUROKINISSI

Η αξιωματική αντιπολίτευση επικρίνει τις επιλογές της κυβέρνησης που όπως υποστηρίζει αναζητά ισοδύναμα για να χρηματοδοτήσει το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση σε δεδουλευμένα δημοσίων υπαλλήλων

Τα ισοδύναμα για την ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση τα βρίσκει σε δεδουλευμένα δημοσίων υπαλλήλων, υποστηρίζει η ΝΔ. Συγκεκριμένα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση και αναζητά δημοσιονομικά ισοδύναμα, ενώ πέρυσι είχαν δοθεί 500 εκατ. για το κοινωνικό μέρισμα, χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα.

Σήμερα, τονίζουν στη ΝΔ, αποκαλύπτεται ότι αυτά τα 200 εκατ., η κυβέρνηση δεν τα αναζητά από δήθεν σπατάλες, όπως έλεγε, αλλά δυστυχώς από τα δεδουλευμένα των δημοσίων υπαλλήλων.

«Στην ουσία υφαρπάζει χρήματα από κωδικούς που αφορούν δεδουλευμένες υπερωρίες δημοσίων υπαλλήλων» σημειώνουν και προσθέτουν πως ήδη, με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης (18.5.2015) παίρνουν τα χρήματα από τον κωδικό που αφορά υπερωρίες δικαστικών υπαλλήλων, που καλύπτουν αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και κενές θέσεις, καθώς υπηρετούν 6.100 δικαστικοί, έναντι 9500 οργανικών θέσεων.

«Σημειώνεται ότι το ποσό που λαμβάνει ο καθένας σαν υπερωρίες δεν υπερβαίνει τα 200-250 ευρώ τον χρόνο και δεν καλύπτει ούτε το 20% των πραγματικών ωρών υπερωριακής απασχόλησης» αναφέρουν, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και το σχετικό έγγραφο.

ΝΔ: Στα δεδουλευμένα δημοσίων υπαλλήλων αναζητά η κυβέρνηση τα χρήματα για την ανθρωπιστική κρίση

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network