ΝΔ: Συνέδριο με έμφαση στο “κοινωνικό προφίλ”

ΝΔ: Συνέδριο με έμφαση στο “κοινωνικό προφίλ”
Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης Eurokinissi

Με το βλέμμα στις εκλογές του 2019, θα πραγματοποιηθεί στις 14 με 16 Δεκεμβρίου το 12ο συνέδριο της ΝΔ, με στόχο να σταλεί το μήνυμα πως υπάρχει πρόγραμμα και ομάδα για να κυβερνήσει, αλλά και μήνυμα ανανέωσης

Στην τελική ευθεία για το 12ο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 με 16 Δεκεμβρίου, μπαίνει η Νέα Δημοκρατία. Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος υπό τον πρόεδρο του συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ.Μεϊμαράκης ως πρόεδρος του συνεδρίου έχει αναλάβει το πιο πολιτικό κομμάτι, ενώ τα καθαρά οργανωτικά χειρίζονται κυρίως ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Νίκος Παπαθανάσης. Καθώς πρόκειται για ένα συνέδριο με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, στις οποίες η ΝΔ προσδοκά την πρωτιά (είτε αυτές γίνουν το Μάιο του 2019, είτε τον Οκτώβριο), εσωκομματικά αναμένεται να υπάρχει σχετική νηνεμία. Αν και βεβαίως προβεβλημένα στελέχη του κόμματος όπως ο (αμετακίνητος από τη θέση του) αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να επιχειρήσουν να καταγράψουν δυνάμεις στη νέα ΠΕ.

Σημαντικές αλλαγές όμως σε πρόσωπα δεν αναμένεται να υπάρξουν, καθώς δεν καταργούνται οι θέσεις των αντιπροέδρων όπως έχει γράψει το News 24/7 και ο κ.Αυγενάκης παραμένει γραμματέας. Οι γραμματείς τομέων του κόμματος όμως που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους, ενώ δε θα μπορούν οι υποψήφιοι βουλευτές να είναι υποψήφιοι και στην ΠΕ.

Έτσι το συνέδριο αποτελεί κυρίως ένα μήνυμα μάχης και συστράτευσης όλων για τη νίκη στις επόμενες εκλογές και κυρίως την αυτοδυναμία (καθώς στο Μοσχάτο διαπιστώνουν πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά θα αποφύγει πάση θυσία να μπει σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ μόνο), ώστε να αποφευχθούν νέες περιπέτειες. Ταυτόχρονα η ΝΔ θέλει να σταλεί το μήνυμα ότι υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχει ομάδα και άρα όλα είναι έτοιμα ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ιδιαίτερη έμφαση σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί στο κοινωνικό προφίλ της ΝΔ, με ζητήματα όπως η στήριξη της οικογένειας και των παιδιών να βρίσκονται στο επίκεντρο και ως απάντηση στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί νεοφιλελευθερισμού. “Κοινωνική ευαισθησία και συγκεκριμένες δεσμεύσεις” λένε χαρακτηριστικά γαλάζια στελέχη. Ταυτόχρονα το συνέδριο θα έχει θεματικές που απευθύνονται σε “ειδικά κοινά”, τα οποία επιχειρεί να προσεγγίσει το τελευταίο διάστημα με σειρά δράσεων η ΝΔ. Αλλά και “εργαστήρια” για τη διδασκαλία επικοινωνιακών στρατηγικών και χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα στελέχη της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα