Νέα δήλωση Καμμένου: Να λήξει όσο πιο σύντομα γίνεται η ομηρία των δύο στρατιωτικών

Κοινή επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας του προέδρου του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Κοινή επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας του προέδρου του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

"Έχουμε τις επόμενες ημέρες μία συνάντηση για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία και θα ήταν καλό μέχρι εκείνη τη συνάντηση - και το συντομότερο δυνατό - να λήξει η ομηρία" τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας

Τη θέση του περί ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών επανέλαβε το Σάββατο από την Κύπρο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου που πήρε αποστάσεις από την άποψη περί ομηρίας, ο κ. Καμμένος από την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο όπου βρίσκεται, δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς, οι προκλήσεις τον τελευταίο καιρό και στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο, με τις συνεχείς παραβιάσεις, παραβάσεις και υπερπτήσεις, με τις προκλητικές δηλώσεις που γίνονται από υπεύθυνα και από μη υπεύθυνα άτομα στην Τουρκία, αλλά και το τελευταίο γεγονός της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού, που ήταν αποτέλεσμα ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου, δυστυχώς δείχνουν ότι η Τουρκία αντί να ακολουθεί έναν ευρωπαϊκό δρόμο που όλοι επιθυμούμε, ακολουθεί έναν άλλο δρόμο».

Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει δύο γραμμές επί του θέματος, με το εξής επιχείρημα:

«Στο σημείο αυτό θέλω να διευκρινίσω, επειδή γράφονται πολλά και σήμερα στον Τύπο, ότι στην Ελλάδα η Κυβέρνηση - και πιστεύω και όλος ο ελληνικός λαός - δεν έχει διαφορετικές απόψεις. Η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτό το απλό γεγονός, το οποίο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο Έλληνες αξιωματικούς. Δύο αξιωματικούς, που είναι μέλη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φρουρούν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ανήκουν σε έναν νατοϊκό στρατό, επέλεξε να τους οδηγήσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας αντί να τους απελευθερώσει».

Και στη δήλωσή του κατέληξε επαναλαμβάνοντας την ελπίδα του για σύντομη λήξη της ομηρίας: «Περιμένω το συντομότερο δυνατό να τελειώσει η ομηρία των Ελλήνων αξιωματικών, να επιστρέψουν στην πατρίδα (…)

Έχουμε τις επόμενες ημέρες μία συνάντηση για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και θα ήταν καλό μέχρι εκείνη τη συνάντηση - και το συντομότερο δυνατό - να λήξει η ομηρία των Ελλήνων».

Ο Έλληνας υπουργός μετέβη στην Κύπρο για να μιλήσει το βράδυ στην Πάφο, στο φιλολογικό μνημόσυνο για τον ήρωα της ΕΟΚΑ του 1955-59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εικόνες από την επίσκεψη Καμμένου στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» :

Νέα δήλωση Καμμένου: Να λήξει όσο πιο σύντομα γίνεται η ομηρία των δύο στρατιωτικών
Νέα δήλωση Καμμένου: Να λήξει όσο πιο σύντομα γίνεται η ομηρία των δύο στρατιωτικών
Νέα δήλωση Καμμένου: Να λήξει όσο πιο σύντομα γίνεται η ομηρία των δύο στρατιωτικών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καμμένος στη Liberation: 'Είμαστε πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία'

ADVERTISING

SHARE: