Νέα Δημοκρατία: Χρηστικές πληροφορίες για την διεξαγωγή των εκλογών

Νέα Δημοκρατία: Χρηστικές πληροφορίες για την διεξαγωγή των εκλογών
O Απόστολος Τζιτζικώστας στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην Λεωφ. Συγγρού όπου κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

7 το πρωί με 7 το απόγευμα οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίσουν για πρόεδρο της ΝΔ σε 883 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και σε 44 τμήματα στο εξωτερικό. Όλες οι διευθύνσεις. Οι ειδικές διαδικτυακές σελίδες («μάθε που ψηφίζεις») των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων

Παρά τα όποια τεχνικά και διαδικαστικά εμπόδια κανονικά ανοίγουν σήμερα στις 7 το πρωί τα 883 εκλογικά κέντρα και οι 1290 κάλπες σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τα 44 τμήματα σε έξι χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Σουηδία, Κύπρος και Μεγάλη Βρετανία) προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου της ΝΔ. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Αναλυτικά η διασπορά και η ακριβής διεύθυνση των εκλογικών κέντρων και τμημάτων ανά νομό και δήμο στην Ελλάδα εδώ:  http://nd.gr/ekloges-anadeiksis-proedrou#block-block-35 και του εξωτερικού εδώ: ( http://nd.gr/sites/default/files/attachments/eklogika-eksoteriko-teliko.pdf.Αντίστοιχη στήλη στις προσωπικές τους ιστοσελίδες ή στις προσωπικές τους διευθύνσεις στα social media για την διευκόλυνση των ψηφοφόρων να μάθουν που ψηφίζουν έχουν κάνει και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης εδώ:  http://www.meimarakis.gr/mathe-pou-psifizeis/, Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ:  http://metonkyriako.gr/odigos-gia-ti-diadikasia-ton-esokommatikon-eklogon-tis-neas-dimokratias-tin-kyriaki-22-noemvrioy Απόστολος Τζιτζικώστας εδώ:  http://www.tzitzikostas.gr/mathe-pou-psifizis/ και Άδωνις Γεωργιάδης εδώ:  http://www.adonisgeorgiadis.gr/index.php/wheretovote

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ με επίσημη ανακοίνωσή της υπενθυμίζει στους ψηφοφόρους χρήσιμες πληροφορίες όπως:

    Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

    Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).

    Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

    Πριν κάποιος ψηφίσει συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/ εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του.

    Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).

    Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

    Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

    Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

    Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Τέλος «η ΚΕΦΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να συμμετάσχουν  συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας. Και από την επομένη, ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε την Παράταξή μας ακόμη πιο δυνατή, πρώτη δύναμη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα