Αμήχανη η ΝΔ απέναντι στην “Ακροδεξιά του Κυρίου” 

Διαβάζεται σε 3'
Διαμαρτυρία
INTIME

Μετά το χαστούκι της πολιτεύτριας της Νίκης σε βουλευτή της ΝΔ, δύο κυβερνητικά στελέχη δέχθηκαν κήρυγμα από ιερείς για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και οι γαλάζιοι ανησυχούν πλέον για τις περιοδείες του Πάσχα.

Αντιμέτωπη με την “Ακροδεξιά του Κυρίου”, που και η ίδια εξέθρεψε βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία ενάμιση μήνα πριν τις ευρωεκλογές. Και αυτό εκτός από την σωματική επίθεση σε γαλάζια βουλευτή από υποψήφια της Νίκης μέσα σε Εκκλησία, δύο κυβερνητικά στελέχη δέχθηκαν λεκτικές επιθέσεις από ιερείς με αφορμή το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ειδικότερα ο Αρχιμανδρίτης Αμυνταίου Σεβαστιανός τα έψαλε στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, μέσα στην Εκκλησία. “Κάματε το χατίρι ολίγων ανθρώπων, απογοητεύσατε εμάς τους Χριστιανούς. Περάσατε μια βλασφημία του Αγίου Πνεύματος ως νόμο σε ένα κράτος που είναι Ελλάδα και Χριστός”, είπε ο κ. Σεβαστιανός. Ευχήθηκε μάλιστα “να δώσει ο θεός μετάνοια” στην κυβέρνηση.

Ενώ ιερέας στην Πάτρα αφόρισε με κατάρες την υφυπουργό Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά το τρισάγιο στη λιτανευτική πορεία στη μνήμη των πατρινών θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά με το χαστούκι της πολιτεύτριας της Νίκης στη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, έκανε λόγο για ένα περιστατικό πραγματικά θλιβερό και σχολίασε:

“Νομίζω πως είναι μία απόδειξη του πως κάποιοι καπηλεύονται την πίστη και θρησκεία, η οποία δεν ανήκει σε ένα κόμμα. Κάποιοι συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν έχει σχέση με αυτά που πρεσβεύει η πίστη”.

Χάδια στην Εκκλησία παρά τα “άγρια κηρύγματα”

Αντίθετα προσπάθησε να υποβαθμίσει τις λεκτικές επιθέσεις ιερέων κατά δύο μελών της κυβέρνησης, αποφεύγοντας να επιτεθεί στην Εκκλησία όπως στο κόμμα Νίκη.

“Δε νομίζω ότι μεμονωμένα περιστατικά χαρακτηρίζουν συνολικά τους ιερείς και την Εκκλησία. Προφανώς αυτά τα περιστατικά πρέπει να καταδικάζονται και πρέπει να απομονώνονται. Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η εικόνα της Εκκλησίας και των πιστών, από δεκάδες αντίθετες περιπτώσεις και παραδείγματα”, είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: “Η Εκκλησία αποδεδειγμένα στηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη. Πρεσβεύει την αγάπη και την αλληλεγγύη με όσα εκφράζει διαχρονικά. Να μη μένουμε σε μεμονωμένα περιστατικά, που αποτελούν εξαιρέσεις”.

Πάντως στην ΚΟ της ΝΔ επικρατεί ανησυχία, καθώς πλησιάζει το Πάσχα και οι γαλάζιοι βουλευτές διαπιστώνουν ότι διατρέχουν τον κίνδυνο να δεχθούν αντίστοιχες λεκτικές επιθέσεις κατά την παρουσία τους σε εκκλησίες στις περιφέρειες τους. Και αυτό ενώ πέραν των παραδοσιακών πασχαλινών περιοδειών, τους έχει ζητηθεί από το Μαξίμου να δραστηριοποιηθούν ενεργά εν όψει εκλογών. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά σήμερα κύκλους επαφών με βουλευτές της ΝΔ, αρχής γενομένη από τους εκλεγμένους στις περιφέρειες των νησιών του Αιγαίου, ζητώντας τη συμβολή όλων στον προεκλογικό αγώνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα