ΝΔ τον θάνατο του βορειοηπειρώτη: Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έντονο διάβημα

Το νέο σήμα της ΝΔ, στο κτίριο της Πειραιώς
Το νέο σήμα της ΝΔ, στο κτίριο της Πειραιώς EUROKINISSI

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του βορειοηπειρώτη μετά από ανταλλαγή πυρών με την αλβανική αστυνομία εξέδωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με τον θάνατο του βορειοηπειρώτη Κώστα Κατσιφά μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.

"Την ημέρα που οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουν το ηρωικό ΟΧΙ, το αλβανικό έπος και τους νεκρούς μας, ένα τραγικό γεγονός ήρθε να βαρύνει την ψυχή μας.

Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που γιόρταζε και αυτός, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Έπους στις Βουλιαράτες, πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας.

Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν τα πράγματα στο τραγικό αυτό γεγονός.

 Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση απαιτώντας πλήρη ενημέρωση, άμεση διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Καλούμε, τέλος, τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για τον θάνατο του Βορειοηπειρώτη: Αναμένουμε την απόλυτη διαλεύκανση

Β. Ήπειρος: Νεκρός ομογενής σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς

Χειμάρρα: Βορειοηπειρώτης πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών

SHARE:

24Media Network