Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη

Έναν ακόμη γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε νέο δημοσίευμα περί offshore εταιρείας της συζύγου του προέδρου της ΝΔ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε ξανά γύρω από το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή νέο δημοσίευμα περί offshore εταιρείας της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωση της υποστήριξε:

“Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το οποίο εμφανίζει τη σύζυγο του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, να κατέχει offshore εταιρεία συνιστά ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει επιτακτική την ανάγκη να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη.

Η περιουσία του κυρίου Μητσοτάκη και της οικογένειας του δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο. Ο επικεφαλής της ΝΔ οφείλει, για νομικούς και, κυρίως, για πολιτικούς λόγους να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην δημοσιοποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του. Η ύπαρξη σκιών για ένα τόσο σοβαρό θέμα βλάπτει εντέλει την ίδια τη δημοκρατία.”

Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ απάντησαν με την εξής ανακοίνωση:

“Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ.

Το κέρδισαν επάξια καθώς ... αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη.

Κατά τ' άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες.

ΥΓ. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.”

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τονίζεται:

"Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη. Από τη στιγμή που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση για κατάθεση πόθεν έσχες που θα συμπεριλάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να  σεβαστεί το νόμο, την πολιτική ηθική και πάνω από όλα την ελληνική κοινωνία και να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του".

Σε αυτήν απάντησε και πάλι, λίγη ώρα αργότερα η ΝΔ.

«Το θράσος, αλλά και η άγνοια για σοβαρά θέματα των συντακτών των δελτίων τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένα.

Τους ενημερώνουμε, λοιπόν:

1. Δεν τίθεται θέμα υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εντός 90 ημερών, όταν παραμένει η ίδια Αρχή Ελέγχου. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν βουλευτής, όταν εκλέχτηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, άρα ήδη υπέβαλλε κάθε χρόνο δήλωση πόθεν έσχες.

2. Το Πληροφοριακό Σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες υλοποιήθηκε, επί ημερών του κ. Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δυο χρόνια τώρα, η Κυβέρνηση, προφανώς για να τακτοποιήσουν οι δικοί της Υπουργοί τις εκκρεμότητές τους, καθυστερεί και στις 12 Φεβρουαρίου 2017 δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις του έτους 2015. Γεγονός πρωτοφανές, που κάτι κρύβει...».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόθεν Έσχες
SHARE:

24Media Network