Νέο καθεστώς στις άδειες αλλοδαπών

Νέο καθεστώς στις άδειες αλλοδαπών

Για βήμα που απλουστεύει τις διαδικασίες παραμονής των αλλοδαπών στη χώρα, υπό αυξημένους όμως όρους ασφαλείας, έκανε λόγο στη Βουλή ο Χ. Καστανίδης, στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις άδειες διαμονής των αλλοδαπών

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης έκανε λόγο για ένα ακόμα βήμα μπροστά σε μια ευρωπαϊκή λύση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Παράλληλα χαρακτήρισε προσχηματικές τις αντιρρήσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς, όπως είπε, καταψήφισε μεν επί της αρχής το νομοσχέδιο, υπερψήφισε ωστόσο τα περισσότερα άρθρα του.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο εισηγητής του κόμματος Αθανάσιος Νάκος υποστήριξε ότι ενώ η κοινωνική συνοχή και η εθνική ασφάλεια είναι ζητούμενα για τη σημερινή εποχή, η κυβέρνηση προωθεί ένα επικίνδυνο νομοσχέδιο που είναι μαγνήτης για τους λαθρομετανάστες.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θεόδωρος Ιγνατιάδης δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει στο σύνολό του το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα ακόμα αντιλαϊκό μέτρο υπέρ των εργοδοτών.

Για μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών έκανε λόγο ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος μίλησε για ηλεκτρονικό φακέλωμα των μεταναστών και ένα ακόμα χαράτσι.

"Είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα χωρίς προκαταλήψεις που απλουστεύει τις διαδικασίες παραμονής, υπό αυξημένους όμως όρους ασφάλειας αλλοδαπών από τρίτες χώρες", αντέτεινε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καστανίδης.

   

SHARE:

24Media Network