Νέο ραντεβού Παπαδήμου - τριών αρχηγών στο Μαξίμου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ 

(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, συγκαλείται στα τέλη της εβδομάδας. Διαβάστε αναλυτικά

Νέα συνάντηση με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, αναμένεται να συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, πιθανότατα το Σάββατο, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και με "φόντο" την καταψήφιση διατάξεων του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", ο κ. Παπαδήμος σχεδιάζει να ενημερώσει και να εξηγήσει στους "τρεις κυβερνητικούς εταίρους" του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ότι η ευθύνη της συμπεριφοράς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους.

Η καταψήφιση διατάξεων του πολυνομοσχεδίου έχει προκαλέσει προβληματισμό στον πρωθυπουργό, ως προς το, εάν αυτή ήταν η "τύχη" ενός νομοσχεδίου, τι θα συμβεί όταν εισαχθεί στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία για το κούρεμα και το νέο Μνημόνιο, που θα τη συνοδεύει.

"Ναι" σε ανασχηματισμό, "όχι" σε παραίτηση

Ακόμη, ο πρωθυπουργός φέρεται να επεξεργάζεται την πιθανότητα ανασχηματισμού της κυβέρνησης, δεδομένων των ενδοκυβερνητικών προβλήματων, που προέρχονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά για τον κ. Χρυσοχοΐδη, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, να ζητήσει την αντικατάστασή του.

Χθες Τετάρτη πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, επισήμανε την ευθύνη του συνόλου του πολιτικού συστήματος στην κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων.

"Στη λεπτή φάση που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα σταθερότητας επιβάλλεται σοβαρότητα από όλο το πολιτικό σύστημα", τόνισε ο κ. Καψής.

Σχετικά με τις φήμες και τα σχόλια μερίδας του Τύπου ότι υπάρχουν σκέψεις περί παραίτησης του κ. Παπαδήμου, ο κ. Καψής ήταν κατηγορηματικός:

"Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο πρωθυπουργός έχει αποκλειστικό μέλημα στο μυαλό του την ολοκλήρωση του PSI και την διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο και το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας. Το βασικό δεν είναι να παραιτηθούμε, αλλά να προχωρήσουμε όλο το πολιτικό σύστημα για να σταθεί η χώρα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ψηφοφορία θρίλερ για το πολυνομοσχέδιο

SHARE:

24Media Network