Νεράντζης: Δεν περιλαμβάνονται ονόματα στη λίστα Νικολούδη

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδριάσε: Ακρόαση του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Παναγιώτη Νικολούδη (φωτογραφία).(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδριάσε: Ακρόαση του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Παναγιώτη Νικολούδη (φωτογραφία).(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ότι η λίστα Νικολούδη δεν περιλαμβάνει ονόματα παραβατών επισημαίνει ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τάσος Νεράντζης, βουλευτής Β΄ Πειραιώς, επισημαίνει πως δεν περιλαμβάνονται ονόματα στη λίστα Νικολούδη.

"Χθες, τα Μ.Μ.Ε. κατακλύσθηκαν από την «είδηση» ότι, δήθεν, στην Επιτροπή μας, μόλις είχε φθάσει «λίστα» (και μάλιστα με ονόματα) διαφόρων παραβατών.

Το αληθές είναι ότι τέτοια «λίστα» ποτέ δεν έφθασε στην Επιτροπή μας.

Απλώς, η Αρχή Καταπολέμησης, Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, της οποίας προΐσταται ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νικολούδης, μας απέστειλε προσφάτως την Ετήσια Έκθεση των Πεπραγμένων της, κατά το έτος 2013, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στην έκθεση αυτή δεν αναγράφονται ονόματα, αλλά μόνον οι κατηγορίες αδικημάτων, τα ποσά που δεσμεύτηκαν, οι ιδιότητες και αριθμός των παραβατών, στους οποίους πάντως δεν συγκαταλέγεται κανείς βουλευτής.

Επί της Εκθέσεως αυτής θα διεξαχθεί, κατά τον Κανονισμό, εκτενής συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής μας, σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της", επισημαίνει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE: