Νετανιάχου για EastMed: Ενεργειακή δύναμη και περιφερειακή σταθερότητα

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 EUROKINISSI

Στην Αθήνα έφτασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ για την υπογραφή της συμφωνίας του αγωγού EastMed. Τον υποδέχθηκε ο Νίκος Δένδιας.

Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για την υπογραφή της συμφωνίας του αγωγού EastMed. Τον Ισραηλινό πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Αναχωρούμε για μια σημαντικότατη σύνοδο με τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Δημιουργήσαμε μια συμμαχία μεγάλης σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο για το ενεργειακό μέλλον του Ισραήλ, που γίνεται ενεργειακή δύναμη και για την περιφερειακή σταθερότητα» δήλωσε λίγο πριν αναχωρήσει από το Ισραήλ για την Ελλάδα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στις 2 μετά το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί επίσης στο γεύμα που παραθέτει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ισραηλινό ομόλογό του.

Το απόγευμα, στις 6:30, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί και στην τελετή υπογραφής της Συμφωνίας για τον East Med, από τους υπουργούς Ενέργειας των τριών χωρών παρουσία των ηγετών.

Αύριο το πρωί ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eastmed, Ισραήλ
SHARE: