Νίκος Ανδρουλάκης: Να αποσυρθεί η τροπολογία ντροπής για την “Ανάπλαση ΑΕ”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Για τροπολογία που ήρθε όταν ο Χάρης Δούκας εξήγγειλε έλεγχο στην Ανάπλαση Α.Ε, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή

Για τροπολογία ντροπής έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στην Βουλή ζητώντας την άμεση απόσυρση της ρύθμισης που αφαιρεί από τον Δήμο Αθηναίων την αρμοδιότητα της ανάπλασης. Στην ρύθμιση έχουν αντιταχθεί και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης “λίγες ημέρες μετά την ανάληψη του Δήμου Αθηναίων από τον Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιό του πρωθυπουργού, φέρατε τροπολογία που όριζε ότι πρόεδρος της εταιρείας θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων. Χθες, και ενώ ο κ. Μπακογιάννης έχασε το Δήμο ορίσατε ότι αφαιρείται από την διοίκηση της εταιρείας ο Δήμαρχος. Αφαιρείτε τον έλεγχο της εταιρείας από τον Δήμο αν και η εταιρεία εκτελεί έργα 45 εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο. Επειδή ο Δούκας δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη συμπεριφέρεστε έτσι στον λαό της Αθήνας. Ντροπή σας”. Πρόσθεσε ότι “θυμόμαστε τι κάνατε πριν τις εκλογές. Εκβιάζατε τους πολίτες για το τι θα ψηφίσουν. Όμως οι πολίτες σας απάντησαν. Ηττήθηκε ο Μπακογιάννης. Αποσύρετε την τροπολογία που είναι ντροπιαστική“. Μάλιστα αναφερόμενος συνολικά στην τακτική της κυβέρνησης ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως “αφού συγκαλύψατε υποκλοπές και Τέμπη, μόλις εξήγγειλε ο Δούκας έλεγχο στην εταιρεία, τρέχετε να αλλάξετε τη διοίκηση“.

Ανταπαντώντας ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι “θα είχε βάση η κριτική σας εάν δεν άλλαζε και η μορφή της εταιρείας και το πεδίο και παραπέμπει σε νομοσχέδιο υπουργείου Περιβάλλοντος από τον Μάρτιο του 2022, που από τότε ήθελε όχημα για τις αναπλάσεις. Άρα είδαμε ότι είχαμε μια εταιρεία και λέμε αντί για την Αθήνα ας βάλουμε όλη την επικράτεια. Και πώς μπορεί να είναι ο δήμαρχος Αθηναίων όταν οι αναπλάσεις αφορούν όλη την Ελλάδα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα