Νίκος Χριστοδουλίδης: Κρίσιμο για το Κυπριακό το 2019

Νίκος Χριστοδουλίδης: Κρίσιμο για το Κυπριακό το 2019
Ο Κύπριος ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης AP

Παρά τις απειλές της Τουρκίας συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις, σημείωσε ο Κύπριος ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι εντός του 2019 "θα έχουμε τα αποτελέσματα από 4 με 5 γεωτρήσεις".

Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών μίλησε στον News 24/7 στους 88.6 σημειώνοντας πως η πρόοδος στα κεφάλαια της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα κρίνουν το αποτέλεσμα, με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ να αναμένεται στη Λευκωσία στα τέλη Ιανουαρίου.

“Οι δύο πλευρές είμαστε τώρα σε φάση συνομολόγησης των όρων αναφοράς για την επανέναρξη στοχευμένων συνομιλιών” πρόσθεσε.

Για τις γεωτρήσεις είπε ότι συνεχίζονται κανονικά παρά τις απειλές της Τουρκίας, ενώ εντός τριμήνου αναμένονται οι υπογραφές σε διακρατικό επίπεδο για τον αγωγό east-med. “Μέσα στο 2019 θα έχουμε και τα αποτελέσματα από 4 με 5 γεωτρήσεις” υπογράμμισε.

Στη τελευταία διαπραγμάτευση, είπε παράλληλα, πως για πρώτη φορά συζητήσαμε την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. όπου θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Γραμμή της Λευκωσίας, συμπλήρωσε είναι ο τερματισμός των παρεμβατικών και εγγυητικών δικαιωμάτων τρίτης χώρας στην Κύπρο και το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα