Νίκος Φίλης: Η ΝΔ πιστεύει ότι η μετάβαση στην τηλεκπαίδευση γίνεται με κουμπί on-off

Νίκος Φίλης: Η ΝΔ πιστεύει ότι η μετάβαση στην τηλεκπαίδευση γίνεται με κουμπί on-off
Ο Νίκος Φίλης (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ )

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μετά την απόφαση Υπουργείου Παιδείας να γίνει τηλεκπαίδευση την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από την πλευρά της κυβέρνησης να επαναφέρει τις επόμενες ημέρες, Πέμπη (27/1) και Παρασκευή (28/1) την Νίκος Φίλης, ώστε να φαίνονται όλα “κανονικά”, έκανε λόγο σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κυβέρνηση , τονίζοντας πως η πολιτική βαρυχειμωνιά και η κυβερνητική χρεοκοπία και στον χώρο της εκπαίδευσης, πλήττει τα σχολεία, τη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς με πολλαπλούς τρόπους.

“Με την κυβέρνηση υπόλογη για όσα ζήσαμε και ζούμε ακόμα, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες παγιδευμένους στο κρύο, το σκοτάδι και την απομόνωση, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί κατά το σύστημά του, ένα επικοινωνιακό αντιπερισπασμό”, σημειώνει ο Ν. Φίλης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “για να τραβήξει την προσοχή από όσα συμβαίνουν στις περιοχές που έχουν πληγεί, σε σπίτια, δρόμους, νοσοκομεία, διατάζει να λειτουργήσει τηλεκπαίδευση”.

“Να φανούν όλα ‘κανονικά’! Με προφορικές εντολές και απειλές σε όποιον δεν πειθαρχήσει, σε όποιον δεν μπορεί να πάει στο αποκλεισμένο σχολείο, σε όποιον δεν έχει σπίτι του εξοπλισμό, δίκτυο, θέρμανση, ακόμα και ρεύμα!”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

“Η κυρία Κεραμέως πιστεύει ότι η μετάβαση από τη δια ζώσης διδασκαλία στην τηλεκπαίδευση, είναι ένα τεχνικό θέμα, ένα κουμπί που πατάει κανείς on-off!”, συνεχίζει ο Ν. Φίλης , υπογραμμίζοντας ότι “Επιμένει να εφαρμόζει την πλατφόρμα της Cisco ενώ δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως στην απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα”. “Συμπαραστεκόμαστε σε όσους εκπαιδευτικούς, ακολουθώντας τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, υποστούν διώξεις επειδή αρνούνται να εφαρμόσουν παράνομες προφορικές εντολές”, αναφέρει και καταλήγει: “Η πολιτική βαρυχειμωνιά, η κυβερνητική χρεοκοπία παντού, και στο χώρο της εκπαίδευσης, πλήττει τα σχολεία, τη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς με πολλαπλούς τρόπους. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να απομακρυνθεί το ταχύτερο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα