Νίκος Παπανδρέου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να λεηλατήσει το ΚΙΝΑΛ

Νίκος Παπανδρέου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να λεηλατήσει το ΚΙΝΑΛ
O Νίκος Παπανδρέου Eurokinissi

"Η μάχη για μένα είναι να φέρουμε τον κόσμο πίσω στον σωστό δρόμο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τη ΝΔ" δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ.

«Στην Ευρώπη δίνεται η μάχη. Αισθάνομαι ότι θα είμαι πιο αποτελεσματικός εκεί. Από εκεί έρχονται τα κονδύλια. Εκεί είναι η λαϊκή Δεξιά. Εκεί αισθάνομαι ότι μπορώ να βοηθήσω πιο πολύ» τόνισε στον News 24/7 στους 88,6 ο Νίκος Παπανδρέου μετά την οριστικοποίηση της υποψηφιότητάς του στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις Ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι: «Αυτές οι ευρωεκλογές θα έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Με το κραχ του 30’ χτίστηκε το κοινωνικό κράτος ενώ με του 2008 γκρεμίστηκε. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να το χτίσουμε ξανά».

Σχολιάζοντας έπειτα τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και την συνεργασία που επιδιώκουν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται ότι αλλάζει αλλά στην βάση του δεν το κάνει “είναι σα να φορά διαφορετικά χρώματα ένα πρόβατο».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «στα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι».  Στο εξωτερικό υπάρχει μία ενότητα μεταξύ των Ελλήνων. Πρέπει να το πετύχουμε και εδώ αυτό, πρόσθεσε.

Όσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να λεηλατήσει το Κίνημα Αλλαγής, ο Νίκος Παπανδρέου εκτίμησε πως το κυβερνών κόμμα «χρησιμοποιεί τις θέσεις εξουσίας και τα άλλα “δώρα” για να το καταφέρει αυτό. Το κάνει δηλαδή, αλλά με ανήθικο τρόπο». Συμπλήρωσε ότι «η μάχη για μένα είναι να φέρουμε τον κόσμο πίσω στον σωστό δρόμο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τη ΝΔ. Άλλο κράτος θέλουμε εμείς και άλλο αυτοί». Όσο για το αν πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να κοιτάζει προς τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Παπανδρέου, είπε: «Η δική μου απάντηση είναι ότι εμείς έχουμε ένα δικό μας πρόγραμμα. Πιστεύουμε στην αξιοκρατία. Δεν μπορούν να το ακολουθήσουν αυτό ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουν όμως, εδώ είναι το πρόγραμμά μας».

Ερωτηθείς για το αν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είναι το ίδιο με το σημερινό, ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε πως «ναι, για αυτό είμαι και εγώ εδώ».

Σχολιάζοντας σε άλλο σημείο της συνέντευξης το «Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο» και την πλατφόρμα στήριξής του σε υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως «είναι ωραία κίνηση. Είναι νέα παιδιά που κάνουν μία προσπάθεια. Μερικές φορές με χιούμορ».

Όσο για το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε πως «θα είναι πανηγυρικό, και την επόμενη θα συνεχίσουμε έτσι. Όλοι μαζί ενωμένοι” ενώ για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι ”όσο πιο ενωμένες είναι οι προοδευτικές δυνάμεις τόσο το καλύτερο».

Σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την Κομισιόν σε σχέση με μισθούς και συντάξεις και την δυνατότητα της Ελλάδας να περάσει κάποια μέτρα στήριξης, είπε πως «η ευχέρεια όταν χρωστάς 350 δις. ευρώ δεν είναι εύκολη».

Τέλος, σε ερώτηση για το πιο θα είναι το πρώτο θέμα που θα πήγαινε στην Ευρωβουλή ως ευρωβουλευτής, επισήμανε πως θα ήταν οικονομικού περιεχομένου. «Βασικός μας στόχος πρέπει να είναι να πολεμήσουμε για το 3,5 το υπερπλεόνασμα και γενικότερα τα σκληρά μέτρα των μνημονίων που έχουμε δεσμευτεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα