Παρασκευόπουλος: Όλοι συμφωνούν για την ύπαρξη του σκανδάλου της Novartis

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος
Ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος EUROKINISSI

"Είναι άλλο το να αναφερθεί κάποιος σε ένα σκάνδαλο που όντως υπάρχει - καθώς διαπιστώθηκε η επιβάρυνση του Δημοσίου - και άλλο αν ενοχοποιείται ο άλφα ή ο βήτα" δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Να αφεθεί η Δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει τη δουλειά της ζήτησε μέσω του News 24/7 στους 88,6 και της εκπομπής "Κέντρο Ελέγχου" με τους Έλλη Τριανταφύλλου, Μάνο Χωριανόπουλο και Γιώργο Καρελιά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στο θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς στοχοποιήθηκαν και έγινε προσπάθεια να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. «Το αν βρίσκεται στο στόχαστρο η Δικαιοσύνη δεν έχει ενδιαφέρον αλλά το αν μπορεί να αφεθεί ήσυχη να κάνει τη δουλειά της. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά. Κριτική πάντα γίνεται» είπε. «Δεν διαχειριστήκαμε καλά το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων καθώς στοχοποιήθηκαν και έγινε προσπάθεια να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους» πρόσθεσε.

«Υπάρχει το τεκμήριο της αθωωότητας. Δεν θυμάμαι δηλώσεις που να προδίκαζαν ότι κάποιος είναι ένοχος. Αν υπήρξαν προφανώς δεν είναι σωστές» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. 

ADVERTISING

«Το Σύνταγμα με τη σύντομη ημερομηνία διαγραφής δεν επέτρεπε την εκδίκαση των υποθέσεων. Με ευρεία πλειοψηφία, 255 βουλευτές ζήτησαν να αλλάξει η σύντομη διαγραφή. Πείτε ένα μπράβο για αυτό» σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. «Δεν μπορεί να ισοπεδώνεται μια πολιτική που έκανε κάτι λάθος και μετά το διόρθωσε» πρόσθεσε για το ίδιο θέμα.

Για την υπόθεση Novartis σχολίασε ότι είναι «άλλο το να αναφερθεί κάποιος σε ένα σκάνδαλο που όντως υπάρχει - καθώς διαπιστώθηκε η επιβάρυνση του Δημοσίου - και άλλο αν ενοχοποιείται ο άλφα ή ο βήτα. Όλοι συμφωνούν για την ύπαρξη του σκανδάλου».

«Τα ζητήματα αυτά πρέπει να τα δούμε πρώτα νομικά και μετά πολιτικά» τόνισε και εξήγησε ότι «πάντα στην αρχή η Δικαιοσύνη κινείται με ενδείξεις και υποθέσεις. Οι ενδείξεις γίνονται σοβαρές στη συνέχεια και φτάνουν στο δικαστήριο όταν υπάρχει βεβαιότητα. Είναι σωστό καθ οδόν να ελέγχονται περισσότερο οι ενδείξεις και επομένως για κάποιους να μην προκύπτει κάτι και να απαλλάσσονται.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεωργιάδης για Novartis: Eιδικό δικαστήριο για όσους έστησαν την σκευωρία

Κούλογλου για Novartis: Δεν μπορεί να αποκαλούνται οι δικαστές συμμορίτες

Κεγκέρογλου: "Υπάρχει επηρεασμός προσώπων που έχουν κρίσιμα πόστα στην Δικαιοσύνη"

Βενιζέλος για Novartis: Κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία

SHARE:

24Media Network