Νίμιτς: Στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου, στα Σκόπια στις 31

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς EUROKINISSI

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ξεκινά νέο γύρο επαφών για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ

Στην Αθήνα και στα Σκόπια θα βρεθεί τέλος του μήνα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για διαβουλεύσεις σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 30 Ιανουαρίου, ενώ την επομένη, στις 31 Ιανουαρίου θα μεταβεί στα Σκόπια.

ADVERTISING

Οι επισκέψεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της συνάντησης των δύο πλευρών την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, όπου σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Νίμιτς περιελάμβαναν πέντε ονόματα, όλα με τον όρο Μακεδονία. Ειδικότερα τα: Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη) και Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]

Ο ειδικός διαμεσολαβητής χαρακτήρισε απ' την πλευρά του μη ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία  στη λύση.

Στο μεταξύ σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, όπου τονίστηκε μεταξύ άλλων η θέληση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με στόχο την εξεύρεση λύσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νίμιτς για Σκοπιανό: Ονομασία στη σφαίρα του ρεαλισμού

Εξελίξεις για το Σκοπιανό στο Νταβός: Ο Ζάεφ μετονομάζει το αεροδρόμιο και την εθνική από 'Μέγας Αλέξανδρος'

Επίσκεψη Νίμιτς στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου

SHARE:

24Media Network