Επιτελικό κράτος: Κανένας μετακλητός στις θέσεις προϊσταμένων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη βουλή
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη βουλή EUROKINISSI

Δεκτό έγινε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τον υπουργό Επικρατείας να καταθέτει νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.

Αποκλείονται όλοι οι προϊστάμενοι από τις θέσεις μετακλητών που προβλέπονται στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με νομοτεχνική βελτίωση που θα καταθέσει το βράδυ της Τρίτης στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης καταθέτει επίσης και νομοτεχνική βελτίωση σύμφωνα με την οποία, η επιλογή του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα γίνεται από επιτροπή που η συμμετοχή του ΑΣΕΠ θα έχει την πλειοψηφία. Και τα δύο ζητήματα αποτελούν προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίες διατυπώθηκαν και την Τρίτη, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια, από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ειδικά για την εξαίρεση των μετακλητών από τις θέσεις των προϊσταμένων της Αρχής, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι είναι μείζον πολιτικό και συνταγματικό ζήτημα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι ιδιώτες σε αυτές τις κομβικές θέσεις. Για δε την επιτροπή επιλογής των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να είναι τρία τα μέλη του ΑΣΕΠ και όχι δύο ώστε να έχουν την πλειοψηφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network