Καλογήρου για νέο Ποινικό Κώδικα: Θα διορθωθεί η παράγραφος για τον βιασμό

Καλογήρου για νέο Ποινικό Κώδικα: Θα διορθωθεί η παράγραφος για τον βιασμό
Ο Μιχάλης Καλογήρου στη Βουλή Eurokinissi

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε παραπληροφόρηση τις αναφορές, ότι ο βιασμός μετατρέπεται σε πλημμέλημα. Προχωρά σε νομοτεχνική βελτίωση - Να μην ισχύσουν από την 1η Ιουλίου οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ζήτησε ο Στ. Κοντονής.

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε νομοτεχνική βελτίωση στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τον βιασμό που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

«Με μία νομοτεχνική βελτίωση θα διορθωθεί η παράγραφος 5 στην κατεύθυνση προκειμένου να υπάρξει μια σωστή εξισορρόπηση ποινολογική» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Μ. Καλογήρου επισημαίνοντας ότι έχει υπάρξει παραπληροφόρηση για το ζήτημα με αναφορές ότι ο βιασμός μετατρέπεται σε πλημμέλημα.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής ζητούσε οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα να μην εφαρμοστούν από την 1η Ιούλη, αλλά από τις αρχές του δικαστικού έτους την 1η Σεπτέμβρη ή από τις αρχές του 2020. Ο Μ. Καλογήρου σημείωσε ότι αυτό το ζήτημα είναι υπό συζήτηση, αν κι υπερασπίστηκε την αναγκαιότητα ο Ποινικός Κώδικας να ισχύσει από την 1η Ιούλη.

Παράλληλα, ο Μ. Καλογήρου επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αποχή τους από τις διαδικασίες της Βουλής και την προσπάθειά τους να εμφανίσουν την κυβέρνηση και την Βουλή ως απονομιμοποιημένη πριν το τέλος της θητείας τους. ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ αποχώρησαν από την διαδικασία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο να μιλά για «πραξικοπηματίες» εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για «μεθόδευση» της κυβέρνησης ώστε να περάσουν «όπως-όπως» σημαντικά νομοθετήματα έκανε λόγο ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα