Νομοτεχνικές βελτιώσεις για να "περάσει" το πολυνομοσχέδιο

Νομοτεχνικές βελτιώσεις για να "περάσει" το πολυνομοσχέδιο
EUROKINISSI

Τις φωτιές που άναψε με το πολυνομοσχέδιο, τρέχει να σβήσει η κυβέρνηση. Απορρόφηση δημοτικών αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση. Δεν βλέπει αντιδράσεις ο Γ. Στουρνάρας

Προσπάθεια να κατευναστούν οι αντιδράσεις των βουλευτών για το πολυνομοσχέδιο και τις απολύσεις στους δήμους, καταβάλλει η κυβέρνηση, την ώρα που οι δήμαρχοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους με "λουκέτα" στους δήμους και προειδοποιώντας με μαζικές παραιτήσεις.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το Πολυνομοσχέδιο θα περάσει χωρίς προβλήματα για την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, με νομοτεχνική βελτίωση προβλέπεται ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί μετά την αξιολόγηση θα απορροφηθούν στην ΕΛ.ΑΣ.. Βελτιώσεις αναμένεται να υπάρξουν και στις διατάξεις για το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Βουλευτές της ΝΔ, διεκδικούν ποσοστό 20% από τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς, να παραμείνει σε υπηρεσίες δήμων, κάτι που πάντως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θεωρεί απίθανο να το δεχθεί η τρόικα.

Στουρνάρας: "Δεν βλέπω κάποια αντίδραση"

Το πολυνομοσχέδιο και τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση ήταν το βασικό αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για τις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης στο πολυνομοσχέδιο απάντησε:

"Δε βλέπω εγώ κάποια αντίδραση. Δεν έχω δει κάποια αντίδραση. Εγώ βέβαια σήμερα δεν ήμουν στη Βουλή. Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων  δεν είδα ισχυρές αντιδράσεις"

Σε άλλη ερώτηση για τις αντιδράσεις κι από την πλευρά των δημάρχων, ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη.

Πάντως ειδικότερα για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν πραγματικά πιστοποιητικά σπουδών και εμπειρίας δεν θα μείνουν άνεργοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτούνται οι περισσότεροι δήμαρχοι αν γίνουν απολύσεις. "Λουκέτο" στους δήμους Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη

Στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο. Νέες θυσίες για τη δόση των 6,8 δισ. ευρώ

SHARE:

24Media Network