Κον Μπεντίτ: Φόβοι για πραξικόπημα αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ

Daniel Cohn-Bendit (MdEP, Die Grünen/EFA, Brüssel)
Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ CREATIVE COMMONS BY-SA 3.0

Διαβάστε τι δήλωσε ο ο Συμπρόεδρος της Ομάδας των Οικολόγων-Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ελλάδα. Τι προτείνει για να αποφευχθεί η καταστροφή

Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα αν η χώρα αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ, φοβάται ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Le Monde λέει ενδεικτικά: "Ο πολιτικός χώρος έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα". "Αυτό είναι ένα μήνυμα ελπίδας. Εάν αφήσουμε τους Έλληνες να φροντίσουν τον εαυτό τους μόνοι τους, διακινδυνεύουμε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα".

Σε συνέχεια των δηλώσεων του σε σχέση με τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό για την χώρα μας και την έξοδο από την Ευρωζώνη, ο Κον Μπεντίτ είπε: "Η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι ακόμη πιο δραματική. Κανείς δεν ξέρει πώς η χώρα αυτή θα λειτουργήσει με νέες δραχμές".

Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια "πόρτα διεξόδου", συμμετέχοντας σε συζητήσεις με τα κόμματα της αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων των πιο ριζοσπαστικών, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Επίσης, θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τη δημιουργία μιας "κοινωνικής ατζέντας" για να μπορέσει η Ελλάδα να οδηγηθεί σε νέα εκλογική διαδικασία.

Τέλος, Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ πιστεύει ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων της αριστεράς, ακόμα και εκείνων που είναι στα άκρα. "Πρέπει να δεσμευθούν ότι θα εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της και έτσι να μπορεί να μείνει στη ζώνη του ευρώ".

SHARE:

24Media Network