Ντε Σόουζα: Οι Πορτογάλοι είμαστε υπερήφανοι, που βρισκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα

Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο, προς τιμήν του κ. De Sousa. Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο, προς τιμήν του κ. De Sousa. Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας εξέφρασε τον σεβασμό του για τον ελληνικό λαό και την αξιοπρέπεια που επέδειξε παρά την οικονομική και δημοσιονομική κρίση

Τον σεβασμό του προς τον Ελληνικό Λαό για τις θυσίες, που μπόρεσε να κάνει, για την αξιοπρέπεια, που ανέκαθεν επέδειξε, αλλά και για την προσήλωση και αποφασιστικότητά του, από την οποία ποτέ δεν παρέκκλινε, παρά την σκληρή οικονομική και δημοσιονομική κρίση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας κ. Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε, o Πορτογάλος Πρόεδρος, τα πρόσφατα διδάγματα του τόσο δύσκολου παρελθόντος πρέπει να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω προς μια ολοκληρωμένη νομισματική και οικονομική ένωση και κάλεσε να αντιμετωπίσουμε με φιλοδοξία το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και να παλέψουμε για την διατήρηση της ευρωπαϊκής ενότητας.

Παλεύουμε για την ζωή και την αξιοπρέπεια. Δεχόμαστε στους κόλπους μας χιλιάδες πρόσφυγες, αντιμετωπίζουμε μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις και κάποια μέρα όλοι θα μπορέσουμε να πούμε ότι τα καταφέραμε να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση η ευρωπαϊκή παράδοση φιλοξενίας και ασύλου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. ντε Σόουζα.

ADVERTISING

Παράλληλα, εξέφρασε την στήριξη της Πορτογαλίας προς την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Όλοι εμείς έχουμε χρέος προς τους Έλληνες» και σημειώνοντας ότι «Οι Πορτογάλοι είμαστε υπερήφανοι, που βρισκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή την δύσκολη αυτή εποχή».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι σε επίπεδο Κράτους, ενστερνιζόμαστε τις αρχές της Ευρώπης αναφορικά με την προστασία και επαγρύπνηση των εξωτερικών συνόρων μας, των ελληνικών συνόρων, που είναι επίσης και σύνορα της Πορτογαλίας- όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- και έκανε λόγο για προστασία των συνόρων του κοινού μας «σπιτιού», που δεν είναι άλλο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, ο κ. ντε Σόουζα αναφέρθηκε στις κοινές αξίες που ενώνουν και εμπνέουν τον Ελληνικό και Πορτογαλικό Λαό και έπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου υπογραμμίζοντας την πνευματική και πολιτική συμβολή του στην σημερινή δύσκολη συγκυρία και στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παυλόπουλος: Κάθε κράτος που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ πρέπει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο

SHARE:

24Media Network