Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά για Fuel Pass 3 γιατί “αυτά νοιάζουν τον κόσμο και όχι η ΕΥΠ”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά για Fuel Pass 3 γιατί “αυτά νοιάζουν τον κόσμο και όχι η ΕΥΠ”
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης INTIME NEWS

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση καυσίμων, απαξιώνοντας ωστόσο το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει απασχολήσει κορυφαία Μέσα Ενημέρωσης παγκοσμίως.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για Fuel Pass 3 άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, συγκρίνοντας ωστόσο τις επιδοτήσεις με τις… παρακολουθήσεις.

Σε μία ξεκάθαρη προσπάθειά του να υποβαθμίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο περνά πλέον και το κατώφλι της Βουλής, αφού πρώτα έφτασε στα πρωτοσέλιδα κορυφαίων εφημερίδων και άλλων Μέσων του διαδικτύου παγκοσμίως (New York Times, Politico, Financial Times), ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως αυτό που ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό είναι οι επιδοτήσεις και όχι η ΕΥΠ.

Σε ερώτηση που του έγινε μιλώντας στο MEGA για το αν θα υπάρξει νέα επιδότηση των καυσίμων, ο κ. Γεωργιάδης ουσιαστικά απαξίωσε τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αξιολογώντας για λογαριασμού του ελληνικού λαού το επίπεδο της σοβαρότητάς τους στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, αφού “αυτά είναι που τον νοιάζουν στα αλήθεια” και “εκεί κρίνονται οι κυβερνήσεις”.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Αυτή τη στιγμή η τιμή της βενζίνης έχει πέσει. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι πάντα στο πλευρό οποιουδήποτε ανθρώπου έχει ανάγκη. Ευτυχώς δουλεύουμε καλά, η οικονομία μας πάει καλά, καταφέραμε να φέρουμε επενδύσεις, ανοίξαμε δουλειές, μας περισσεύουν κάποια χρήματα κι αυτά πηγαίνουν στον λαό για να ζει καλύτερα. Αυτά είναι που νοιάζουν τον ελληνικό λαό στα αλήθεια.. Εκεί κρίνονται οι κυβερνήσεις. Όχι στο αν θα διαλύσουμε την ΕΥΠ”.

Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε τους πολίτες να “οπλιστούν” με υπομονή και αποφασιστικότητα για τον χειμώνα ο οποίος “δεν θα είναι εύκολος”.

Αναφορικά με το ζήτημα της ενέργειας ανέφερε πως “η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέσπισε την μεγαλύτερη επιδότηση ρεύματος στον πλανήτη και όχι μόνο στην Ευρώπη, ώστε να μπορεί να στηρίξει τον καταναλωτή”, ενώ για τα οικονομικά της χώρας ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε: “Η Οικονομία μας ευτυχώς, πηγαίνει καλύτερα από όλες τις προβλέψεις. Η Ελλάδα επιτυγχάνει το 2022 το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών σε εισπράξεις από τον Τουρισμό και επιτυγχάνεται με τρεις αγορές κλειστές στον Τουρισμό, την Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα. Η Ελλάδα του 2022 έχει το μεγαλύτερο ρεκόρ σε επενδύσεις όλων των εποχών. Το 2022 η ανάπτυξη που καταγράφει η ελληνική οικονομία θα είναι μεγαλύτερη από όσο τα πέντε χρόνια Τσίπρα”.

Σχετικά με την ΕΥΠ, επίσης είπε: “Έχουμε μία Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία βάσει κάποιων πληροφορίων που θα είχε, ζήτησε από τον Εισαγγελέα να επιτραπεί η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη”, και πως “η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί κάποιον βουλευτή και πολιτικό μέσα από νόμιμες διαδικασίες”.

Τέλος, σημείωσε πως “το απόρρητο δεν πρέπει να σπάσει και οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να προστατεύουν τους πληροφοριοδότες τους αλλιώς δεν θα λέγονται μυστικές υπηρεσίες και δεν θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα