Ο… Αντετοκούνμπο στα χέρια του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ο… Αντετοκούνμπο στα χέρια του Τσίπρα στη ΔΕΘ
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018. (MOTIONTEAM) MotionTeam

Αρωμα ΝΒΑ στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η ελεύθερη βολή και ο Πρωθυπουργός. Το μήνυμα του αστέρα των Μιλγουόκι Μπακς.

Και όμως, η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα το πρωί του Σαββάτου στη ΔΕΘ είχε και άρωμα Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οχι, μην μπερδεύεστε, ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς δεν μετέβη στη Θεσσαλονίκη, ειδικά για την περίσταση. Απλώς ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ο Υπουργός Εμπορίου Ουίλμπορ Ρος πρόσφεραν στον Πρωθυπουργό δύο φανέλες του Ελληνα άσου.

Η τελετή… παράδοσης-παραλαβής έγινε σε περίπτερο αμερικανικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανακύκλωσης. Οι δύο πράσινες φανέλες (η μία μάλιστα υπογεγραμμένη από τον Giannis) έκαναν τον Αλέξη Τσίπρα να χαμογελάσει βαθιά.

Ετσι και αλλιώς έχει πει σε ανύποπτη στιγμή ότι του αρέσουν τα πράσινα (του Παναθηναϊκού). Γιατί όχι και των Μπακς τότε;

Μήνυμα Αντετοκούμπο

Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο περίπτερο 13, όπου φιλοξενούνται εταιρείες- κολοσσοί των ΗΠΑ, οι υπεύθυνοι της Texan και της Envipco του έδειξαν μαγνητοσκοπημένο βίντεο με τον Γιάννη Αντετοκούμπο στη διάρκεια του οποίου ο σταρ του ΝΒΑ, έστειλε το μήνυμα πως «η ανακύκλωση είναι μια παγκόσμια προτεραιότητα, και στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι μια ομάδα. Γιατί η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας. Ας αφήσουμε στις επόμενες γενιές τον πλανήτη μας σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τον παραλάβαμε».

Προς το τέλος του μηνύματος, όταν ο Γιάννης Αντετοκούμπο εξήρε τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Ο Γιάννης είναι η καλύτερη επένδυση στις ΗΠΑ».

Πιο πριν, στο περίπτερο της ΓΓΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε παίξει και μπάσκετ ευστοχώντας μάλιστα σε ελεύθερη βολή. Κάπου εκεί ακούστηκε η ατάκα από παρευρισκόμενο “πρόεδρε, το τρίποντο το βράδυ!”

Το πρωινό είχε ανοίξει με …ροκ ήχους (we will rock you) από την μπάντα του στρατού. Σύμπτωση ή όχι το συγκεκριμένο κομμάτι των Queen ακουγόταν και στη νικηφόρα προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα