Ο χαλαρός Φίλης εξηγεί τις αλλαγές στην εκπαίδευση με boy band υπόκρουση

Ο χαλαρός Φίλης εξηγεί τις αλλαγές στην εκπαίδευση με boy band υπόκρουση

Μια μουσική έκπληξη μας περίμενε στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας από την Καλαμάτα. Οι αλλαγές στην εκπαίδευση με έναν τρόπο διαφορετικό (Vids)

Για ολιγοήμερες διακοπές στην Καλαμάτα βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Μάλιστα, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ελευθερία" την Κυριακή το μεσημέρι σε παραλιακό καφέ. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο υπουργός ήταν ιδιαιτέρως χαλαρός, διαφορετικός απ' ό,τι τον έχουμε συνηθίσει εντός και εκτός Βουλής το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Φίλης εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πόλη και δήλωσε χαρούμενος "από την ανοδική τουριστική πορεία του τόπου". Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις βάσεις που αναμένονται και είπε πως δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα σημειώσουν πτώση ή άνοδο, καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνει η σύγκριση, αφού με το νέο σύστημα οι εξετάσεις έγιναν σε τέσσερα μόνο μαθήματα και δεν υπάρχει η προφορική βαθμολογία.

Όσον αφορά στις επικείμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, είπε για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: "Δεν θα γίνει φέτος, δεν βιαζόμαστε, θέλουμε να κάνουμε συζήτηση για το θέμα αυτό. Αφορά όλες τις οικογένειες και τα παιδιά". Επανέλαβε πως θα προσληφθούν 20.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και τόνισε ότι και φέτος θα εργαστούν στην εκπαίδευση όσοι αναπληρωτές απασχολήθηκαν και πέρυσι, καθώς είναι αναγκαίοι, παρά το γεγονός πως μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας.

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είπε πως όλοι οι μαθητές θα έχουν 6 ώρες μάθημα καθημερινά και στη συνέχεια τα παιδιά όσων γονέων πληρούν τις προϋποθέσεις θα μπορούν να κάθονται μέχρι τις 4 το απόγευμα. Στο γυμνάσιο θα γίνονται μόνο δύο 7ωρα, λιγότερες εξετάσεις και θα υπάρχει περισσότερος ωφέλιμος διδακτικός χρόνος όλη τη χρονιά.

Οι δηλώσεις Φίλη στο eleftheriaonline:

Και η μουσική υπόκρουση (για να μαθαίνουν οι νεότεροι):

SHARE: