O Δ. Καμμένος προχωρά σε μήνυση κατ’ αγνώστων για τα ρατσιστικά tweet. Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του

O Δ. Καμμένος προχωρά σε μήνυση κατ’ αγνώστων για τα ρατσιστικά tweet. Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του
Ορκομωσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 23 Σεπτμεβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών ο Δημήτρης Καμμένος μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η υπόθεση με τα ρατσιστικά tweet. Ολόκληρη η επιστολή του, με την οποία προαναγγέλλει μήνυση κατ' αγνώστων

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Δημήτρης Καμμένος για να υπάρξει όπως αναφέρει “ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης” μετά την “τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα”.

Την παραίτηση για τα ρατσιστικά tweet δρομολόγησε ουσιαστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μέσω twitter γράφοντας: “Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του”.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης του Δ. Καμμένου:

“Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.

Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει”.

Μπορείτε να δείτε το έγγραφο εδώ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την αποπομπή του Δ. Καμμένου από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί.

Στη φάση αυτή, η “ομάδα των 53” επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα, που αδιαφορούσε για τις προκλητικές θέσεις Δ. Καμμένου.

Αναμένεται προφανώς, ενδιαφέρουσα συνέχεια. Διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί”.

Μέσω Facebook το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα