O Φαήλος Κρανιδιώτης ήθελε εκτέλεση Μουζάλα στο Γουδί. Οι αντιδράσεις που οδήγησαν σε διαγραφή

O Φαήλος Κρανιδιώτης ήθελε εκτέλεση Μουζάλα στο Γουδί. Οι αντιδράσεις που οδήγησαν σε διαγραφή
Εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων απ την Ανακύρηξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου (17/2/1914), την Κυριακή 16 Φεβρουρίου 2014, στο Πολεμικό Μουσείο. Το επετειακό διήμερο οργανώθηκε από τον "Σύλλογο Βορειοηπειρωτών" σε συνεργασία με το "Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών" και την "Νεολαία Βορειοηπειρωτών". (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του Φαήλου Κρανιδιώτη περί "εκτέλεσης" του αναπληρωτή Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα. Διεγράφη από τη ΝΔ μετά τις αντιδράσεις

Το στέλεχος της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης, επανήλθε στην επικαιρότητα μέσω μιας ιδιαιτέρως προκλητικής ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία κάνει λόγο για “εκτέλεση” του αναπληρωτή Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα.

Με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο επέλεξε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε τη ΠΓΔΜ, Μακεδονία. Όπως ήταν αναμενόμενο, άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος.

“Η δήλωση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φ. Κρανιδιώτη σχετικά με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, προκαλεί αποτροπιασμό και παραπέμπει ευθέως σε φασιστικές απόψεις και πρακτικές”, αναφέρει εύλογα ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίσημη ανακοίνωση του.

Η επίμαχη ανάρτηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων:

Τι έλεγε ο κ. Κρανιδιώτης για τους πρόσφυγες, πάλι μέσω Facebook; “Εγώ προτείνω να πάνε όλους τους πρόσφυγες και τους άλλους, τους λαθραίους, στα Εξάρχεια”.

Καθώς και: “Ακόμη κι οι κατσαπλιάδες Σκοπιανοί απεδείχθησαν σοβαρότεροι από αυτές τις “προοδευτικές” μαϊμούδες, που μας κυβερνούν, στην υπεράσπιση της χώρας τους”.

Θέσεις και εκφράσεις που δεν συνάδουν με την επίσημη στάση της ΝΔ ως προς το προσφυγικό, κάτι που οδήγησε τελικά και στη διαγραφή του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε της διαγραφής:

“Η δήλωση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φ. Κρανιδιώτη σχετικά με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, προκαλεί αποτροπιασμό και παραπέμπει ευθέως σε φασιστικές απόψεις και πρακτικές. Η ΝΔ δεν μπορεί να είναι όμηρος της ακροδεξιάς της πτέρυγας.

Απαιτούμε από τη ΝΔ και τον κ.Μητσοτάκη να καταδικάσουν απερίφραστα τα όσα είπε ο Φ. Κρανιδιώτης περί «εκτέλεσης» του Γ. Μουζάλα και να διαχωρίσουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις αθλιότητες που εκστομίζουν στελέχη της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα