Ο Φαραντούρης στο στόχαστρο για την “πτώση της κυβέρνησης” με εισαγγελική εντολή

Διαβάζεται σε 3'
Νίκος Φαραντούρης
Νίκος Φαραντούρης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του στελέχους του κόμματος, Νίκου Φαραντούρη ότι “θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας”.

Για περιφρόνηση των θεσμών και υπονόμευση της Δημοκρατίας “που είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα του ηγεσία” έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις δηλώσεις του στελέχους του κόμματος, Νίκου Φαραντούρη, ο οποίος άφησε αιχμές για την ελληνική δικαιοσύνη.

Μιλώντας στην εκπομπή “One Talk”, ο Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, τόνισε πως η ελληνική δικαιοσύνη επίσης κρίνεται σημειώνοντας πως εφόσον υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης θα είναι ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση.

“Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, η οποία είναι μία εγνωσμένου κύρους γυναίκα, την οποία κάποιοι προοσπάθησαν να αποδομήσουν σαν προσωπικότητα και σαν θεσμό, συνεργάζεται με όλα τα κράτη – μέλη… έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία η Λάουρα Κοβέσι. Θα ήταν ευχής έργο να ρίξει και τη δική μας, θα σας έλεγα“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαραντούρης.

Έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με τον εκπρόσωπο τύπου Νίκου Ρωμανού να εξαπολύει επίθεση και να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση της Δημοκρατίας και εργαλειοποίηση των θεσμών “για να ρίξουν την κυβέρνηση”. Κάλεσε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει από τα ευρωψηφοδέλτιό του τον κ. Φαραντούρη.

“Χθες βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι ‘ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας’ και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού ‘στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανάσταση’, γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές.

Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους“, σχολίασε ο κ. Ρωμανός καταλήγοντας πως “μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής“.

Για “ατυχή διατύπωση” έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, τονίζοντας ότι είναι χρέος όλων η προάσπιση των διαδικασιών.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή “Το GPS της Επικαιρότητας”, ο κ. Παππάς τόνισε αρχικά πως “οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού“.

“Δεν ξέρω. Ενδεχομένως ήταν μια ατυχής διατύπωση, προφανώς είμαι βέβαιος ότι ο κ. Φαραντούρης δεν εννοούσε αυτό, είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός. Δεν ξέρω πώς διατυπώθηκε, αλλά από εκεί και πέρα αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και είναι χρέος μας είναι να προασπίσουμε τις διαδικασίες, είναι να πείσουμε καταρχήν τον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Και δυστυχώς δεν βοηθάει η κυβέρνηση σε αυτό. Δείχνει μια απροθυμία να εκθέσει τους υπουργούς της στον φυσικό τους δικαστή. Δείχνει μια διάθεση να συγκαλύψει γεγονότα”, είπε ο Πέτρος Παππάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα