Ο Γιούνκερ επιστρέφει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς να καταλαβαίνει τι έδειξε το δημοψήφισμα

Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker EU/AFP-SERVICES/JEAN-FRANCOIS BADIAS

"Κανείς δεν μπορεί να θέλει να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη", τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. "Το μπαλάκι στη χώρα μας", το κεντρικό μήνυμα (Vid)

Κατά ενός Grexit τοποθετήθηκε ξεκάθαρα σήμερα το πρωϊ εμπρός στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ, δηλώνοντας ότι θα «κάνει το παν για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων» και τη θέληση του να προσκαλέσει σήμερα το απόγευμα τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσει μαζί του.

«Το μικρό μας «εγώ» και το μεγάλο δικό μου «εγώ» είπε, «θα πρέπει να το βάλουμε σε δεύτερη μοίρα σήμερα και να ασχοληθούμε με το θέμα ( της ελληνικής κρίσης).

Όπως και πριν, θεωρώ και θα συνεχίσω να το θεωρώ μέχρι τέλους, ότι το αίτημά μου και η βούλησή μου είναι να αποφευχθεί ένα Grexit, να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Είμαι κατά ενός Grexit» τόνισε ο πρόεδρος Γιούνκερ και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν κάποιοι στην ΕΕ που ανοιχτά ή κεκαλυμμένα είναι υπέρ μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Έχω εμπειρίες από τη ζωή μου. Η εμπειρία είναι ότι οι απλές απαντήσεις είναι συνήθως λανθασμένες απαντήσεις. Είμαι κατά των απλών απαντήσεων.

Για το θέμα της Ευρώπης δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις. Η Ευρώπη είναι η συνεχής προσπάθεια για συμβιβασμούς και αυτό είναι το καθήκον που έχει θέσει για τον εαυτόν της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό που θα ήθελα είναι: η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος- μικρό κράτος, να μην έχει την εντύπωση ότι θέλουμε να βγει από την Ε.Ενωση ή την ευρωζώνη. Κάνεις δεν μπορεί να θέλει να πετάξουμε την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη. Και επειδή έτσι είναι τα πράγματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει το παν για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε.

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε μεταξύ άλλων ότι συνεχίζει να μην καταλαβαίνει το ερώτημα που ετέθηκε στους Έλληνες για το δημοψήφισμα, και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να το διευκρινίσει σε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Σήμερα το απόγευμα θα καλέσω τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον ρωτήσω τι σημαίνει αυτή η ψήφος των Ελλήνων, διότι το ερώτημα επί του οποίου εκλήθηκαν να απαντήσουν είχε ξεπεραστεί κατά πολύ και αυτό το ξέρουν όλοι», δήλωσε ο Σ.Κ. Γιούνκερ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network