Ο Ιανουάριος προβληματίζει από τώρα την κυβέρνηση

Ο Ιανουάριος προβληματίζει από τώρα την κυβέρνηση

Το βλέμμα των στελεχών του Μαξίμου μπορεί να είναι στραμμένο στην Τρίτη για την ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτουμένων, η στρατηγική, όμως στοχεύει από τώρα στον Ιανουάριο που η κυβέρνηση θα κληθεί να δείξει τις αντοχές της

Μια καλή ευκαιρία συσπείρωσης είναι για τη κυβέρνηση η ψήφιση του δευτέρου πακέτου των προαπαιτουμένων με την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ να πραγματοποιείται πιθανότατα την Παρασκευή.

Κορυφαία στελέχη διαμηνύουν πως διαρροές δεν θα υπάρχουν και οι 153 εμφανίζονται «μπετοναρισμένοι» όλο το τελευταίο διάστημα.

Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα και με τους υπόλοιπους βουλευτές του, το παράλληλο πρόγραμμα, που δημοσίευσε χθες το NEWS 247, αλλά και η προοπτική για την ρύθμιση του χρέους μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι τα «όπλα» του Αλέξη Τσίπρα για την μεταστροφή του τωρινού πολιτικού κλίματος.

Κορυφαία στελέχη του Μαξίμου πιστεύουν πως αν η κυβέρνηση περάσει ανέπαφη τον Γενάρη «του ασφαλιστικού και των αγροτών» δεν έχει τίποτα να φοβάται και η μακροημέρευσή της είναι δεδομένη.

Ο Απρίλιος με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να θέτει τις νέες βάσεις και τα νέα ζητούμενα του κόμματος αναμένεται, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, να δώσει νέα ώθηση στην κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει το έργο της. Παράλληλα θα δώσει τέλος στους προβληματισμούς που υπάρχουν ακόμα και μέσα στο κόμμα και εκφράστηκαν, έστω και με χλιαρό τρόπο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Εβδομάδα προγραμματισμού

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση, ακόμα και αν ο πρωθυπουργός δεν καταφέρει να βρεθεί λόγω των μυϊκών πόνων σε μέση και πλευρά που ένιωσε χθες, αναμένεται να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και να γίνει ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου μέχρι τις γιορτές. Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί στις Βρυξέλλες με τη διπλή Σύνοδο Κορυφής τόσο για το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή και της Τουρκίας, όσο και την τακτική συνεδρίαση των ηγετών της ευρωζώνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόοδο που έχει παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στην υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και να βάλει στο τραπέζι τα ζητήματα στα οποία οι δανειστές - και ειδικότερα η πλευρά του ΔΝΤ - δείχνουν άκαμπτη στάση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει τη συναίνεση και ξαναπιάνει το σκληρό ροκ

Το αντιμνημόνιο της κυβέρνησης έρχεται στη Βουλή

SHARE:

24Media Network