Ο Κασσελάκης διέγραψε Τσακαλώτο και Πέρκα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
Η Πέτη Πέρκα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Η Πέτη Πέρκα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος INTIME

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα. Η επιστολή Φάμελλου στον πρόεδρο της Βουλής.

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, πριν ανακοινώσουν οι ίδιοι όπως αναμενόταν την ανεξαρτητοποίησή τους. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 45 βουλευτές.

Την αποστολή της… διαγραφής, ανέλαβε ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, ο ο οποίος έστειλε και τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

Οι Τσακαλώτος και Πέρκα ήταν μεταξύ των 46 στελεχών του κόμματος που υπέγραψαν το κείμενο αποχώρησης της Ομπρέλας, ασκώντας σκληρή κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την παρέμβασή του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο, αλλά και την κα Πέρκα που επίσης υπέγραψε το κείμενο, να παραδώσουν την έδρα στο κόμμα, κάτι που δεν προτίθενται να κάνουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,“οι εν λόγω βουλευτές πρέπει να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στο κόμμα, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα