Ο Κασσελάκης είπε “κρατίδιο” το Ψευδοκράτος λόγω… κούρασης

Διαβάζεται σε 3'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης sooc

Στην κούραση και την αϋπνία αποδίδει την επικίνδυνη αναφορά του σε “βόρειο κρατίδιο της Κύπρου” ο Στέφανος Κασσελάκης, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ενώ η ΑΔΕΔΥ δηλώνει σε υψηλούς τόνους ότι δεν συναντήθηκε ποτέ με τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Να διορθώσει το επικίνδυνο λεκτικό ατόπημα στο οποίο προχώρησε για το Ψευδοκράτος στην Κύπρο και να “τα ρίξει” στην κούραση επιχειρεί με νέο του βίντεο ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του σε “βόρειο κρατίδιο της Κύπρου”.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του από το Αιγάλεω το βράδυ της Πέμπτης (21/9), ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε “απαράδεκτο” το “να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο”.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/9), αποδίδει την αναφορά του αυτή στην “αϋπνία και την κούραση της περιοδείας” και σημειώνει πως “υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά” και στη συνέχεια διαβεβαιώνει πως “μαθαίνει τις λέξεις πολύ γρήγορα” και ότι “είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης” για εκείνον.

“Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού”, είπε, ενώ αναφέρθηκε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη που “δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους”.

ΑΔΕΔΥ: “Δεν συναντηθήκαμε ποτέ με τον κ. Κασσελάκη”

Εν τω μεταξύ, το σοβαρό ατόπημα στο οποίο προχώρησε δεν είναι το μόνο, καθώς, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, δεν συναντήθηκε με την εκτελεστική επιτροπή της για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, όπως υποστήριξε ο ίδιος από το Αιγάλεω.

Η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της το βράδυ της Πέμπτης διέψευσε ότι η εκτελεστική της επιτροπή συναντήθηκε με τον κ. Κασσελάκη, σημειώνοντας μάλιστα, σε υψηλούς τόνους, πως “η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα μεταδίδουν ορισμένα ΜΜΕ για δήθεν συνάντησή της με τον υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη”.

“Τέτοια συνάντηση ουδέποτε έγινε. Η ΑΔΕΔΥ δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά των κομμάτων, αλλά θεσμικά συναντάται με τους εκάστοτε αρχηγούς τους και όχι με υποψήφιους. Καλούμε τα ΜΜΕ που μετέδωσαν την “είδηση” να αποκαταστήσουν την αλήθεια για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε “απαράδεκτο”, και υποστήριξε ότι χθες κατά τη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ και φορείς συνειδητοποίησε τις μεγάλες αδικίες στα εργασιακά, ενώ ξεκαθάρισε πως ο συνδικαλισμός θα έχει θέση στα όργανα του κόμματος και στην παραγωγή πολιτικής. “Είναι υποχρέωσή μας να παράγουμε πολιτική μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Θα προστατεύουμε τα δικαιώματά τους, δεν πρόκειται να πάμε σε προ Σικάγο εποχή”, δήλωσε σχετικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα