Ο Λεβέντης έσυρε τον χορό στο Πάπαρι

Ο Λεβέντης έσυρε τον χορό στο Πάπαρι

Ο Βασίλης Λεβέντης έσυρε τον καλαματιανό στο χωριό Πάπαρι Μαντινείας (Vid)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης βρέθηκε στο χωριό Πάπαρι Μαντινείας όπου και συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις της συστάσεως του πρώτου επισήμου Στρατοπέδου των Ελλήνων που δημιουργήθηκε από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης έχει καταγωγή άλλωστε από τη Κυνουρία. Μετά τη δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, στο χωριό. Από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μπήκε μπροστά και... έσυρε τον καλαματιανό. Νωρίτερα δεν παρέλειψε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα και επανέλαβε πως βλέπει εκλογές στο άμεσο μέλλον.

Αναφερόμενος στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη είπε ότι, "ο Κολοκοτρώνης δημιουργούσε δέος όχι μόνο ζωντανός, αλλά και πεθαμένος και δημιουργεί ακόμη. Είναι ο μόνος που υπήρξε τίμιος, ενωτικός και μερικοί κακοί Έλληνες από αχαριστία τον έβαλαν και φυλακή ακόμη, αντί να τον έχουν πρώτο παράγοντα προς ευγνωμοσύνη".

Οι επετειακές εκδηλώσεις σε ανάμνηση της 6ης Απριλίου 1821, ημέρα κατά την οποία συγκεντρώθηκαν στη θέση Βρύση στο Πάπαρι Αρκαδίας, οι οπλαρχηγοί, αρχιερείς, πρόκριτοι και οι απλοί αγωνιστές της επανάστασης υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, για την συγκρότηση του πρώτου στρατοπέδου των επαναστατημένων Ελλήνων, περιελάμβαναν επίσημη δοξολογία στο ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο που έχει ανεγερθεί στο σημείο όπου ήταν το στρατόπεδο και απέδωσε τιμές στρατιωτικό άγημα, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, εκπρόσωποι, της δημοτικής αρχής, των στρατιωτικών και λοιπών αρχών του νομού, καθώς και πλήθος κόσμου από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

SHARE: